Haustor: Greatest Hits Collection

Haustor, jedan od najboljih novovalnih bendova, dobio je zasluženo izdanje u ediciji ‘Greatest Hits Collection’ (Croatia Records), rezerviranoj za najuglednije domaće i regionalne izvođače.Kompilacija donosi 20 najvećih Haustorovih hitova kao što su ‘Ena’, ‘Bi mog’o da mogu’, ‘Uzalud pitaš’, ‘Mijenjam se’, Radio’ i neizbježne ‘Moja prva ljubav’, ali i sjajnih pjesama koje u tadašnje vrijeme nisu bili hitovi, ali su kroz godine postali glazbeni klasici kao što su ‘Tajni grad’, ‘Neobičan dan’, ‘Skidaj se’, ‘Pogled u BB’, ‘Skriven iza lažnih imena’…

Zagrebački novovalni glazbeni sastav Haustor osnovan je 1979. godine, a prestao je postojati 1990. To je bio bend za kojeg su mnogi kritičari isticali da je bio bitno drugačiji od ostatka scene. Danas, sa sigurnošću znamo da albumi Haustora spadaju među najvažnija glazbena izdanja iz bogate novovalne arhive, a njihov utjecaj je vidljiv u brojnim pjesmama bendova iz devedesetih.

Haustorov ‘Greatest Hits Collection’ dolazi u luksuznom omotu, s bogatim vizualnim prikazom diskografije sastava, i kolekcionarskim posterom kao poklonom za brojne obožavatelje.

C. R.


Haustor: Original Album Collection


Knjiga o Rundeku promovirana u Laubi


Knjiga o pjesmama: Rundek, između


Tagged: , , , , , ,