Kavana Johann Franck: 500.000 posjetitelja u prvoj godini

U samo godinu dana od otvaranja, gradska kavana Johann Franck postala je središte zabavnih, kulturnih i turističkih događanja u Zagrebu, ali i mjesto na kojem se svakoga dana ulaže u razvoj kulture ispijanja kave. Na press brunchu povodom obilježavanja prve obljetnice Johanna Francka predstavljeni su planovi za naredno razdoblje, kao i najvažnija postignuća projekta u prvoj godini poslovanja.Johann Franck-1. rođendan‘U prvih godinu dana u projekt Johann Franck investirano je više od 15 milijuna kuna, te otvoreno 75 novih radnih mjesta. Projekt preobrazbe Gradske kavane u Johann Franck dao je novo značenje jednom od kultnih zagrebačkih prostora, oživio je cijelu mikrolokaciju najužeg centra grada i privukao više od pola milijuna posjetitelja u godinu dana. Preobrazba Gradske kavane u Johann Franck donijela je novu kvalitetu u ponudi i promociju onog najboljeg od Zagreba. Turisti su to očito prepoznali, jer svaki naš peti gost dolazi iz inozemstva. Turisti kojih je u Zagrebu sve više, doživljavaju Johann Franck kao nezaobilazno mjesto posjeta gradu’, istaknuo je voditelj kavane Ivan Jokić.

Posebnost Johanna Francka su gotovo svakodnevni programi koji su obogatili zabavnu i turističku ponudu. ‘U prvih godinu dana u Johann Francku održano je više od 100 evenata, korporativnih, kulturnih, zabavnih, od gostovanja baleta HNK do koncerta legendarne grupe Time. Obilježili smo i Međunarodni dan kave, a imali smo i poseban adventski program usklađen s događanjima u gradu. Johann Franck već se u prvoj godini profilirao kao jedno od mjesta koje obvezno treba posjetiti u Zagrebu’, poručio je drugi voditelj kavane Tomo Ricov, zadužen za programe, najavljujući velike iskorake za nadolazeće razdoblje.

Istaknuto je i kako se u Johannu Francku intenzivno ulaže u programe izgradnje kulture ispijanja kave. Tome u prilog tome najbolje govore i brojke. Ispijeno više od 341.000 šalica espressa kao i ostalih toplih napitaka poput cappuccina i čajeva. Lani u prosincu zabilježen je rekordan broj od 1850 pripremljenih espresso napitaka u samo jednome danu u Franck HoReCa.

‘Gosti danas dolaze u Johann Franck ciljano radi vrhunski pripremljenog espressa s potpisom profesionalno obučenih barista. Godinu dana nakon otvorenja, možemo reći da smo uspjeli revitalizirati Gradsku kavanu, stvorili smo ugođaj vrhunskog espressa i dodatno potvrdili svoj status lidera na tržištu toplih napitaka. Franck je inicirao ovaj projekt i u njegovoj realizaciji od samoga početka imali smo punu podršku Grada Zagreba, koji je prepoznao namjeru da se jednoj od kultnih lokacija vrati mjesto koje joj s pravom pripada na ugostiteljskoj i turističkoj karti hrvatske metropole’, rekao je Dubravko Artuković, predsjednik Uprave Francka.

Okupljenima se obratio i chef Ivan Tomašević, voditelj bistroa Johann Franck, koji je ovom prilikom predstavio svoju viziju i koncept cjelokupne gastronomske priče Johanna Francka, pripremivši toplo-hladni buffet, spoj ‘kopna i mora’, u kojem su jela pripremljena inovativnim načinom kuhanja, a sve u skladu sa svjetskim trendovima. ‘Zabava za stolom – koncept je na kojem temeljimo našu ponudu. Želim gostima približiti spoj svoje kreativnosti i dugogodišnjeg iskustva i zapravo našim jelima zaokružiti dojam svakog gosta koji posjeti Johann Franck’, izjavio je chef Ivan Tomašević.

Prva godina tek je početak razvoja ponude u Johannu Francku. Franck trenutačno radi na razvoju i pripremi novih, inovativnih ‘multi-beverage’ koncepata i ponude, a u pripremi su također zabavni i kulturni sadržaji koji će učvrstiti status Johanna Francka kao jednog od središta ugostiteljske i kulturne ponude Zagreba.

M. M.


Johann Franck-otvorenje
Gradska kavana postala Johann Franck

Tagged: , , , , , , , , ,