Književnost u Močvari: Nastavak Ranih radova

U sklopu programa ‘Književnost u Močvari’ i u 2017. godini nastavlja se tribina pod nazivom ‘Rani radovi’. Održat će se u srijedu, 15. veljače (20.30 sati), a gosti su Doris Pandžić (Rijeka), Darko Šeparović (Vela Luka/Zagreb) i Kristian Novak (Međimurje/Zagreb), a moderator Robert Perišić.Ciklus ‘Rani radovi’ na svakoj tribini, uz mlađe autore koje promovira (rođene od osamdesetih nadalje), ugošćava i jednog dodatnog gosta, ovaj put Kristiana Novaka. Autori će čitati svoje radove, a usput će komentirati mlađu književnu scenu, zapažene debitantske knjige i književne prilike u trokutu Međimurje-Rijeka-Korčula.

Doris Pandžić (1983., Rijeka) objavila je zbirku poezije ‘Iskrivljena ogledala’ 2011. godine. Godine 2013. dobila je nagradu za prozni rukopis ‘X√X’ na natječaju Matice hrvatske u Osijeku, koji je objavljen 2014. godine, a 2016. godine objavila je zbirku facebook statusa ‘See more…’. Bila je urednica časopisa Re. U posljednje vrijeme najviše piše erotske priče i poeziju i moderira u Rijeci književne večeri pod nazivom ‘KvirPoetRi’. Čitat će iz ciklusa priča ‘Bizarne crtice iz anti-života’.

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Kritičnoj masi, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com… Za rukopis ‘Privikavanje’ pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012. Rukopis ‘Autopilot’ nagrađen je nagradom Na vrh jezika i objavljen 2015. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice, no živi u Zagrebu. Čitat će iz novog rukopisa.

Kristian Novak rođen je 1979. godine u Baden-Badenu (Njemačka), odrastao u Međimurju (Sv. Martin na Muri, Čakovec). U Zagrebu 2005. završio dvopredmetni studij njemačkoga i hrvatskoga jezika i književnosti. Doktorirao 2011. Trenutno radi na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Bio je reprezentativac Hrvatske u karateu te osvajač svjetskih i europskih odličja. Uz znanstvene radove, objavio tri romana, a s ‘Črna mati zemla’ osvojio je 2014. nagradu T-portala za najbolji roman godine. Novi roman ‘Ciganin, ali najljepši’ (2016), iz kojeg će čitati, ima izniman odjek kod kritike i publike.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji s primjesama karatea, o riječkom anti-životu i kontra-egzistencijalizmu, o nezaboravnosti Vele Luke i ostalim velikim temama. Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite. Ako ga nema, slobodno prijeđite preko toga.

K. M.


Književni Rani radovi u Močvari
Tagged: , , , , , , , , , , ,