Kreativnost u prirodi: Ljetna škola pisanja u Petehovcu

Ljetna škola pisanja traje od 24. do 31. kolovoza, a inspiracija za pisanje kratkih priča, romana, scenarija ili drame skriva se u Planinskom centru Petehovac, smještenom u šumi Gorskog kotara.Planinarski dom PetehovecOnima koji svoj ljetni odmor planiraju provesti kreativno, a pritom se bave pisanjem i vole književnost, pružit će se prilika već posljednjeg tjedna u kolovozu. Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba, u suradnji s Kućom kreativnog pisanja iz Splita i zadarskom školom pisanja OtPis, četvrtu godinu zaredom organizira Ljetnu školu pisanja. Domaćin Ljetne škole, koja se sastoji od niza zanimljivih i interaktivnih radionica sa stručnim voditeljima, ove je godine Planinski centar Petehovac, smješten u gustoj šumi Gorskog kotara u neposrednoj blizini Delnica.

Kao i ranijih godina, polaznici mogu usavršavati svoje spisateljske vještine na radionicama kratke priče, proze, scenarija za kratki film, poezije, književne kritike, književnog prevođenja i drame. Voditelj radionice proze Renato Baretić i voditelj kratke priče Nebojša Lujanović, samo su neka od imena koja će se s polaznicima družiti, raditi i savjetovati ih kako da svoje tekstove učine još boljima i kvalitetnijima.

Uz sedmodnevni intenzivan rad i učenje, Ljetna škola pisanja mjesto je na kojemu gostuju urednici, glumci i afirmirani hrvatski pisci i spisateljice koji predstavljaju svoje knjige te sudjeluju u zanimljivim književnim tribinama. Iznimna je to prilika za one koji priželjkuju ljetni kreativni odmor, a inspiracije za pisanje u okružju goranske šume zasigurno neće nedostajati.

R. C. / Foto: www.petehovac.com.hr

Informacije i prijave za Ljetnu školu pisanja na: www.cekape.com

Pročitajte još: Ljetna škola pisanja

 

 

 

 

Tagged: , , , , , , , , ,