Letz Zep: Led Zeppelin show u Tvornici

Nakon fantastičnih The Doors Alive, MH Concerts dovode još jedan show posvećen velikanima rock’n’rolla. Ovog puta radi se o jednoj od najvećih i, po mnogima, najbitnijh rock grupa svih vremena – Led Zeppelin. Izravno iz Londona dolazi najbolji Led Zeppelin tribute band, Letz Zep, za koje je i sam Robert Plant nakon odgledanog koncerta oduševljeno izjavio: ‘Otišao sam na koncert i tamo vidio – sam sebe!’.Letz Zep je zaradio cijeli niz pozitivnih kritika, pa su tako, osim samoga Planta, u poznatom glazbenom časopisu Kerrang svoje oduševljenje iskazali i Jimmy Page, Ozzy Osbourne, Steve Winwood te Janick Gers (Iron Maiden), koji je izjavio: ‘Ovo je bolje od okupljanja Led Zeppelina!’. BBC je Letz Zep proglasio definitivno najboljom Led Zeppelin tribute grupom, a Ozzy Osbourne izjavio:’Hej, čovječe, ovo je stvarno dobar glas. Moraš biti na heliju da bi pjevao tako visoko.’

Uz odličnu i autentičnu svirku, koja se temelji na najboljim danima Led Zeppelina iz zlatnog doba rock’n’rolla 1970-ih, Letz Zep donose i autentičan image i instrumente na kakvima su svirali Led Zeppelin, čime se stvara taj poseban ugođaj te upotpunjuje cjelina doživljaja. Iz svojega repertoara, koji broji više od pedeset pjesama, izvest će presjek hitova iz svih razdoblja grupe Led Zeppelin. Moći će se čuti brojne hitove u rasponu od žešćih pjesama, kao što su’Immigrant Song’, ‘Black Dog’, ‘Rock and Roll’, ‘Whole Lotta Love’, ‘Communication Breakdown’, preko akustičnih pjesama ‘Gallows Pole’ i ‘Babe I’m Going to Leave You’, sve do složenijih melodija kao što su ‘Kashmir’ te definitivno njihovog najvećeg hita ‘Stairway to Heaven’, koji je uvršten među najpopularnije rock pjesme svih vremena.

Osim klubova i koncertnih dvorana koje uredno pune, Letz Zep nastupaju i na velikim festivalima, pa su tako nastupili i na najvećem metal festivalu na svijetu, njemačkom Wackenu, što je definitivno jamstvo njihove kvalitete.

T. K.


2Cellos spojili Beethovena i Led Zeppelin
Tagged: , , , , , , , ,