Ljubavne slastice Flore Turner Vučetić

U organizaciji izdavačke kuće Algoritam na prepunoj terasi zagrebačkog Vinyl bara, predstavljena je knjiga ‘Ljubavne slastice’ Flore Turner Vučetić, ali ovaj put na engleskom jeziku ‘The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair; Croatian family recipes’.Flora Turner VučetićO knjizi su govorili sama autorica i urednik Neven Antičević, a publici se obratila i Gabi Novak, imajući samo riječi hvale za prekrasnu priču o Flori i Viktoru. Romantiku iz knjige dodatno su naglasili modeli u haljinama Larie dizajnerice Marine Lacković.

Publika je imala priliku kušati liker Maraschino, nezaobilazni sastojak Florinih slastica, te ukusne medenjake, napravljene prema receptu iz autoričine knjige. U ugodnom društvu autorice predstavljena je knjiga prepuna osjećaja i zaboravljenih hrvatskih recepata.

‘The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair; Croatian family recipes’ ukoričeni su, rukom pisani tradicionalni recepti Flore Boglić, gastronomske delicije koje su u velikoj bilježnici došle do unuke, autorice knjige Flore Turner Vučetić, inače bivše savjetnice za kulturu hrvatskog veleposlanstva u Londonu. Ova knjiga je kulinarsko i romaneskno štivo, kojim se prati put kojim je baka Flora došla do srca budućeg muža Viktora početkom 20. stoljeća.

Flora Turner Vučetić rođena je na Hvaru, a u Londonu živi od 1983., gdje radi kao povjesničarka umjetnosti i novinarka.

A. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,