Meritas: Dva desetljeća postojanja

Dvadeset godina – toliko traje glazbena priča benda Meritas. Igra slova imena Anite Valo i Meri Jaman, davne 1996. godine donijele su hrvatskoj glazbenoj sceni novi bend – Meritas. U 20 godina postojanja, Anita i Meri obojile su radijski i TV eter te stvorile neke od najpoznatijih pjesama uz koje su odrastale generacije.Svojih prvih 20 godina Meritas slavi izdavanjem Best Of albuma ‘Meritas 20’ koji se u prodaji nalazi u obliku CD-a no i gramofonske ploče (Menart), a cijela priča dvadesetogodišnje obljetnice zaokružit će se 28. rujna velikim koncertom u Zagrebu, u Tvornici kulture.

Meritas su u 20 godina izdale šest albuma, potpisale glazbu za filmove i kazališne predstave, izdale album za djecu a iza sebe imaju i nekoliko nominacija te osvojenih nagrada Porin.

Best of Album ‘Meritas 20’ donosi 18 pjesama kao presjek karijere na kojem su se našle pjesme poput: ‘Igra’, ‘Odjednom ti’, ‘Budim se’, ‘Umjesto isprike’, no i neke novije poput ‘Ova ljubav’ i ‘Pričaj mi’… One vas, poput memoarskih zapisa, vode kroz trenutke sačuvane od zaborava i uvode u novo poglavlje koje se tek treba ispisati.

‘Važnu dimenziju onome što je nastajalo kroz godine dajete svi vi koji ste se pronašli u našim pjesmama, a mi kao osjećamo da nešto naše, nama važno, uistinu ostavlja trag’, izjavile su Anita i Meri povodom novog albuma i koncerta.

M. R. / Foto: Mare Milin


Tagged: , , , , , , , , ,