Mimara: Sedmo izdanje Ja BiH festivala

U Muzeju Mimara svečano je otvoreno još jedno izdanje Ja BiH festivala pod simboličnim nazivom ‘5 dana Sarajeva u Zagrebu’.Festival je započeo ‘Sarajevskim piknikom prijateljstva’ pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, koje su uz gastro delicije Bosne i Hercegovine vodile razgovor o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večer obilježio je koncert ‘Bosanski lonac’ u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića, a događaj su uveličali cijenjeni gosti iz Sarajeva glazbenica Ismeta Dervoz i redatelj Elmir Jukić.

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela. 3. listopada u 20 sati bit će prikazan igrani film ‘Žaba’ redatelja i gosta Elmira Jukića u Kinoteci. 4. listopada, također u Kinoteci, na programu su dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić ‘Undercovered – Ispod marame’, a potom ‘Nazif Gljiva’ Arijane Saračević Helać.

U petak, 4. listopada u 20 sati imat ćete priliku pogledati dvije epizode TV serijala ‘Hoću kući 2’ Ademira Kenovića, koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend Tale Quale, koji će održati koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Posljednji dan festivala, 6. listopada u 11 sati u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica Muzički centar Pavarotti Mostar, Atille i Azre Aksoj, i učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima, ponovno u Kinoteci bit će prikazan igrani film ‘Kuduz’, redatelja Ademira Kenovića. Za sami kraj u Napretkovu kulturnom centru, bit će predstavljen novi projekt ‘Kradeni ljudi’.

Ne propustite sedmi Ja BiH Festival i uvjerite se i sami kako umjetnost zbližava, povezuje i ne poznaje granice! Pridružite se projekcijama, koncertima, radionicama i doznajte sve što ste ikad željeli znati o Sarajevu, njegovoj povijesti i ljepoti.

K. I. / Foto: John Pavlish


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,