Mirjana Krizmanić: O toleranciji

VBZ će u srijedu, 28. listopada (19 sati) u Novinarskom domu u Zagrebu predstaviti novu knjigu Mirjane Krizmanić ‘O toleranciji: Koliko smo tolerantni u obitelji, na poslu, u društvu’. Uz autoricu, sudjelovat će psihologinja Nataša Jokić Begić i urednica knjige Koraljka Penavin.
Mirjana Krizmanić-O toleranciji

Profesorica Krizmanić ustanovljuje da tolerancija, kao sastavni dio života, povećava kvalitetu življenja svakog pojedinca te da opravdana netolerancija sprječava nepoželjne oblike ponašanja.

Ova će knjiga o toleranciji na različitim mjestima i u različitim prilikama potaknuti svakog čitatelja na razmišljanje o vlastitom tolerantnom ponašanju te odgovoriti na pitanje: ‘Trebamo li baš prema svima biti dobri, pa čak i prema onima koji čine štetu?’. Mirjana Krizmanić razlaže da je teško biti strpljiv s osobama koje nam se ne sviđaju i da to zahtijeva puno više nego što su ljudi spremni pružiti.

Dosadašnje knjige ugledne hrvatske psihologinje postigle su veliki uspjeh (u izdanju VBZ-a izašla su još tri naslova: ‘A što sad?’, ‘A sad… radost i veselje’, ‘Jesenji valcer’), a vjerojatno će se isto dogoditi i s najnovijom knjigom.

Bilo bi lijepo kad bismo svi znali kako biti dobri i ljubazni prema drugim ljudima i samima sebi te kad bismo to mogli i provoditi.

Činjenica da se o toleranciji mnogo govori, ali premalo zna, potakla me na ponovno razmatranje tolerancije u svakodnevnom životu svakoga od nas i društva u cjelini. U proteklih desetak godina pokazalo se da se tolerancija i dalje često spominje, ali rijetko primjenjuje u svakodnevnom životu pojedinca, obitelji i društva.

(Mirjana Krizmanić)


Aida Bagić, Mirjana Krizmanić i Marijana Perinić
Mirjana Krizmanić i Aida Bagić otvorile novu sezonu Ženske priče

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,