Mostar Sevdah Reunion nakon dugo vremena u Zagrebu

Mostar Sevdah Reunion jedno je od najvećih regionalnih imena world music scene, a nakon nekoliko godina stanke vraćaju se u Zagreb.U subotu, 22. rujna, nastupit će u klubu Boogaloo i tom prilikom promovirati novi album ‘The Balkan Autumn’ koji je objavljen prije više od dva mjeseca. Publiku će prije i nakon koncerta zagrijati i rasplesati DJ Emir kvalitetnom selekcijom world music i ethno hitova.

‘Izuzetno nam je drago da se ponovo vraćamo u Zagreb. Mislim da ćemo Zagrepčanima prirediti jedan nezaboravan koncert jer je dosta vremena prošlo od našeg zadnjeg koncerta. Osim naših standarda, imat će priliku poslušati i nove hitove. Uz to, dolazimo s novim vokalnim solistima – Milutinom Sretenovićem Sretom i Antonijom Batinić koji su unijeli pravo osvježenje u naše redove. Zagrebe, stižemo!’, rekao je osnivač benda Dragi Šestić.

Mostar Sevdah Reunion slavi 20 godina postojanja tijekom kojih je nastupao širom svijeta i etablirao se kao jedno od važnijih imena world music scene u europskim okvirima. Nastupi u mjestima kao što su Queen Elizabeth Hall i Barbican Center u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthaus u Beču, Kremaljski državni teatar u Moskvi, Palača umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festival, Nice Jazz Festival, WOMAD festival i mnoga druga najbolje svjedoče o tome. O njima su snimljena četiri dokumentarna filma, a njihovu glazbu hvalili su i velikani poput Briana Enoa i Petera Gabriela.

Sastav čine: Mišo Petrović (solo gitara), Sandi Duraković (ritam gitara), Senad Trnovac (bubanj), Ivan Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (piano), Antonia Batinić (vokal) i Milutin Sretenović (vokal).

H. T.Tagged: , , , , , , , , , ,