Naše bolske priče: Bronca na turističkom sajmu u Berlinu

Koliko su važne autentičnost i inovativnost pri komuniciranju destinacija prepoznao je žiri natjecanja turističkog filma i multimedije The Golden City Gate 2021, koji se 20. put održao u sklopu sajma ITB Berlin.U jakoj konkurenciji turističkih filmova iz mnogih svjetskih zemalja, a po odabiru 45 stručnjaka u žiriju, treću nagradu u kategoriji Cities, osvojio je video Turističke zajednice Bola, ‘Windsurfing’ iz kampanje ‘Naše bolske priče’.

Gledatelje s ljepotama Zlatnog rata te umijećem surfinga poznaju najstariji i najmlađi bolski surferi Tomaž Garbajs i Ian Anić, trostruki juniorski prvak Hrvatske u windsurfingu, pozivajući posjetitelje da osjete užitak u lovu na valove. Neki od kriterija vrednovanja filmova bili su jasnoća komunicirane poruke, kreativnost, inovativnost i autentičnost poruka te potiče li film posjetitelje da posjete grad.

Direktor Turističke zajednice Bola, Markito Marinković, izrazio je veliko zadovoljstvo osvojenom nagradom: ‘Drago mi je što je i međunarodni žiri prepoznao vrijednost uključivanja mještana u promociju Bola, jer upravo oni najbolje, s mnogo entuzijazma i ljubavi, predstavljaju mjesto u kojem žive. Ponosan sam što su uz Bol još dva hrvatska turistička filma osvojila nagrade na ovom prestižnom događanju.’

Kampanja ‘Naše bolske priče’, realizirana u suradnji s produkcijskim timom Doku Films, producenticom Mihaelom Reščić i scenaristicom Hanom Klain iz Klain PR-a, osvojila je nedavno još jednu međunarodnu turističku nagradu Golden Interstats Award 2020. na 23. Međunarodnom Tourfilm Festivalu – ITF’CRO’2020., a turistički sajmovi odlična su prigoda za promociju ljepota Hrvatske u svijetu.

P. R.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,