Orbium: Novi izričaj Hendrick’s Gina

U zagrebačkom Muzeja Mimara održano je ‘Jedno neobično događanje’ u produkciji Reda letećih krastavaca. Glavna zvijezda večeri bio je najneobičniji i najposebniji balon na vrući zrak koji je ikada letio hrvatskim zračnim prostorom – Most Unusual Balloon.Red letećih krastavaca postavio ga je na obližnje igralište iza Muzeja omogućivši brojnim gostima jedinstveno iskustvo leta balonom. Čak niti pokoja pahuljica snijega nije spriječila zainteresirane da uskoče u ovo neuobičajeno prijevozno sredstvo, koje plovi nebom hvatajući različita strujanja zraka, i pobjegnu od konvencionalnosti, prihvate neobičnost kao stil života te postanu beskompromisni znatiželjnici.

Brojni su gosti imali priliku uživati u neobičnim sadržajima i iskustvima. Jedno od takvih bilo je degustiranje i testiranje u posebnoj tamnoj sobi ekstenzije najneobičnijeg gina na svijetu pod nazivom Orbium, koji predstavlja njegovu drugu stranu – tamnu i mističnu. Ovaj novi izričaj Hendrick’s Gina obogaćen je dodatnim
ekstraktima kinina, pelina i cvijeta plavog lotusa, a kreirala ga je glavni Hendrick’sov destilator Lesley Gracie, svjetski poznat po kršenju konvencija i pravila infuzirajući gin s esencijama krastavca i ruže. Ovaj put okrenuo je priču u sasvim novom smjeru, infuzirajući okuse koji su tradicionalno povezani s klasičnim Hendrick’s destilatima.

Da sve bude u znaku jedinstvenih i drugačijih iskustava pobrinuli su se bendovi Louise i Scifidelity, koji su bili zaslužni za očaravajuće rock, funk i pop zvukove do kasno u noć, a u Café Gymnasiumu smještenom u prizemlju Mimare servirane su neobične gastro delicije te razni topli i hladni kokteli na bazi gina.

M. V.


Tagged: , , , , , , , ,