Pretpremijera filma Za ona dobra stara vremena

Obradu aktualne teme iseljavanja iz domovine studentska publika je imala priliku pogledati u filmu ‘Za ona dobra stara vremena’ u zagrebačkoj Pivani, a prije projekcije prikazan je posljednji intervju s nedavno preminulom glumačkom legendom Ivom Gregurevićem.

Smijeha, ozbiljnih tonova, škakljivih scena, tuge i nostalgije istovremeno nije nedostajalo na pretpremijeri filma u kojem su udružili snage otac Eduard Galić kao redatelj i sin Dominik Galić kao scenarist i producent. Osim velikog broja ljubitelja filmova iz reda studenata, okupili su se i brojni predstavnici iz svijeta filma, ali i medija i umjetničkih krugova, koji su sa zanimanjem došli pogledati priču koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica – ostati u Hrvatskoj ili otići.

Osim ove uvijek intrigantne teme, veliki interes izazvalo je i prikazivanje posljednjeg intervjua Ive Gregurevića, koji u filmu tumači jednu od uloga. Nedavno preminuli glumac govorio je o tome kako mu je bilo raditi s mladim glumcima na filmu, surađivati s Eduardom Galićem, što misli o današnjem načinu snimanja televizijskih igranih formi, o svojim ulogama i načinu na koji je dolazio do njih, dobrim starim vremenima, radu izvan Hrvatske, odlasku mladih te o emociji na filmu i u teatru. Mladim je glumcima poručio da paze na svoju karijeru, jer ona se stvara postepeno. Riječi glumačkog doajena izazvale su pljesak, ali i izmamile suze okupljenih Gregurevićevih prijatelja.

U glumačkoj postavi filma našli su se i mlade nade hrvatske glume, ali i iskusne glumačke legende: Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić, Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar. Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije je Dario Hacek, dok su za montažu i zvuk zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić.

U distribuciji Continental filma, ‘Za ona dobra stara vremena’ u kinodvorane dolazi 31. siječnja.

M. R.


Tagged: , , , , , , ,