Proslavljena pobjeda Grka nad Perzijancima

Svečana premijera filma ‘300: uspon carstva’ brojne je poznate uzvani­ke odvela u vrijeme grčko-perzijskih ratova. Ujedinjeni Spartanci i Atenjani čuvali su ulaz u predvorje IMAX dvorane CineStara Arena Zag­reb koji je za tu prigodu pretvoren u Akropolu, a nakon projekcije upriličene su prave grčke bakanalije.300 Uspon carstvaU nastavku velikog hita ‘300’ iz 2006. godine uži­vali su najveći fanovi franšize snimljene prema istoimenom stripu Franka Mille­ra.

Odličnim dojmovima svakako su pridonijele i performanse prvog (i jedi­nog) regionalnog IMAX kina čija su vrlo udobnih sjedala (čak njih 485) bila do kraja popunjena. IMAX ima jedno od najvećih platna u Europi, visine 24,30 i širine 13,70 metara, odnosno površine 333 m2. Gigantsko IMAX pla­tno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se ref­lektira nazad u publiku. Kako bi se postigao i savršeni zvučni efekt, platno je perforirano tisućama malih rupica koje propuštaju zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega. Radi se o zvuku koji je toliko bogat i precizan da gledajući film, sasvim jasno, možete čuti i najtiše tonove.

Vrlo zahtjevni IMAX standardi jamče kristalno čistu sliku, laserski precizan zvuk, poseban raspored sjedala, gigantsko specijalno dizajnirano filmsko platno, posebne najnovije digitalne projektore, 3D uz najmodernije polarizi­rane 3D naočale i, naravno, dvoranu izgrađenu prema posebnim parametri­ma. Dok gledate u IMAX platno ne vidite okvir, slika je veća, viša, šira od vašeg polja gledanja. Senzacija je još dodatno pojačana i zvukom kojeg osjećate svuda oko vas. IMAX film vidite i čujete, ali ga i osjećate cijelim tijelom.

Blitz

Pročitajte još: 300: Uspon carstva

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,