Radio 808: Osvježenje pod Kišobranom

Prošli petak zagrebački internetski Radio 808  otvorio je još jednu ‘Galeriju 808’ u kojoj je predstavljena izložba ‘Božja mašina (Izvana)’ Tomislava Čuveljaka koji donosi serijal fotografija Tomislava Gotovca. Izložbu možete pogledati sve do 14. ožujka u prostorima Radija 808 u prizemlju Branimir centra.
KišobranNajnovije ovotjedno programsko osvježenje stiže s emisijom ‘Kišobran’ koju možete od sad svakog ponedjeljka slušati u terminu od 22.00 do 00.00. ‘Kišobran’ se bavi indie glazbom te promoviranjem regionalne i svjetske nezavisne scene. U originalu se emisija odnedavno emitira na srpskom radiju B92 u uredništvu kolektiva mladih ljudi koji već pet godina aktivno djeluju na umjetničkoj sceni, organizirajući koncerte, indie tulume, sudjelujući na festivalima te podupirući razne art projekte. Jako puno polažu i na vizualnu umjetnost tako da je zgodno napomenuti da se njihovi DJ-i već tri godine brinu za EXIT-ov Main Stage. Tune in i otvorite Kišobran svakog ponedjeljka od 22.00 na Radiju 808!

U rubrici Album tjedna bit će predstavljen ‘Working Out’ londondskog indie-pop banda Arthur Beatrice. Pjevač, multinstrumentalist i producent Orlando Leopard, pjevačica i klavijaturistica Ella Girrardot i braća Barnes – Elliot na basu i Hamish na bubnjevima – okupili su se prije tri godine. Arthur Beatrice brzo su došli na stranice NME-a i Guardiana, ali su najveći dio promocije odradili preko drušvenih mreža. Usporedbe s The XX, Alt-J i London Grammar nisu nimalo pretjerane, a Orlandova ekipa možda može i bolje od njih kad se naprijed izvuku pjesme ‘Late’, ‘Singles, ‘Grand Union’ i aktualni singl ‘Midland’.

Kroz ‘Domaći rad’ koji možete slušati svakim danom u 11.15, ovoga tjedna predstavlja se kompilacija ‘Seasplash ritam’ s domaćim snagama festivala Seasplash. Pozitivan ritam probrao je nove i neobjavljene snimke koje su priložili Stillness, Dubble, Digitron,  Bamwise, Banana Zvuk, Tricky D, Egoless, Filip Motovunski, Waitapu, Antenat, Brain Holidays i drugi. Kompilaciju ‘Seasplash Ritam’ možete nabaviti, uz download verziju, i na vinilu i CD-u. Top 20 Chart donosi listu najboljih stranih singlova u petak u 12.00 kad će na nagradnoj igri podijeliti najnoviji Beckov album ‘Morning Phase’ koji daruje Universal Music Hrvatska.

Na prvom mjestu aktualnog Top 20 charta nalaze se Chvrches sa svojom obradom legendarne pjesme Bauhausa, ‘Bela Lugosi’s Dead’, a stranu listu možete preslušati na Digsterovoj playlisti.

Radio 808

Pročitajte još: Radio 808 otvorio galeriju

Tagged: , , , , , , , , , , ,