Regulacija govora mržnje u elektroničkim medijima

Potaknuti raspravama u Saboru i u javnosti vezano za novi prijedlog Zakona o elektroničkim medijima, Kuća ljudskih prava Zagreb u srijedu, 24. veljače (11 sati) u Hrvatskom novinarskom društvu, organizira okrugli stol pod nazivom ‘Regulacija govora mržnje u elektroničkim medijima’.Tema rasprave je najavljena regulacija govora mržnje u novom prijedlogu Zakona o elektroničkim medijima, posebno u pogledu odgovornosti medija za komentare čitatelja, odnosno sadržaja koji generiraju korisnici.

Cilj ove rasprave je pobliže približiti javnosti svrhu i doseg odredbe novog prijedloga Zakona, te raspraviti moguće modele moderacije komentara, izazove za slobodu izražavanja, ali i alate za suzbijanje govora mržnje u elektroničkim medijima.

Na okruglom stolu će govoriti: Krešimir Partl, državni tajnik Ministarstva kulture i medija; Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista; Vanja Jurić, odvjetnica i Tina Đaković, koordinatorica Kuće ljudskih prava Zagreb

Okrugli stol će biti prenošen uživo na facebooku i YouTube kanalu Kuće ljudskih prava Zagreb i Hrvatskog novinarskog društva.

T. D.


Tagged: , , , , , , , , , ,