Samobor: 13. Proljetni sajam i 30. Salamijada

13. Samoborski proljetni sajam održat će se 8. i 9. travnja na Trgu kralja Tomislava, sa svečanim otvorenjem u subotu, 8. travnja (10 sati), a 30. Samoborska salamijada također u subotu, ali u Sportskoj dvorani Samobor (20 sati).Samoborski proljetni sajam predstavit će etno i eno gastronomsku tradiciju Samobora: sir, vrhnje, rudarsku greblicu, češnjovke, samoborsku salamu, bermet, muštardu, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvode od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvode tradicijskih obrta i suvenira. Stari tradicijski i umjetnički obrti, kao predstavnici bogate povijesti i kulture ovog grada, na sajmu prezentiraju vještine izrade starih, autohtonih tradicijskih i umjetničkih proizvoda, kako bi postali nezaobilazni dio kulturnog turizma i time osigurali svoj opstanak. Predstavljaju se kristalobrusači, lončari, kovači, remenari i užari, medičari i drugi, ali i osnovne škole i dječji vrtići, u kojima se njeguje tradicija starih vještina.

Sajam će biti popraćen dodatnim gastro sadržajima, a u nedjelju, 9. travnja održat će se Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba, na kojem će se moći degustirati samoborske salame i vino. Posebnost je Dječji sajam, gdje će se na trgu kod pošte predstaviti samoborski vrtići i škole. Za vrijeme trajanja sajma posjetitelje će zabavljati samoborska kulturno umjetnička društva, udruge i glazbeni sastavi. Organizator je Grad Samobor, a tehnički koordinator Poduzetnički centar Samobor.

Svojom dokazanom gostoljubivošću Samobor očekuje posjetitelje željne ugodnih trenutaka u predivnom ambijentu prirode, šetnica, bogate gastronomske ponude, obrtničko-gospodarskih sadržaja i etno baštine. Detaljne informacije i program nalaze se na www.proljetni-sajam.samobor.hr.

M. P.


Samoborski proljetni sajam i Salamijada 2016


Tagged: , , , , , , , ,