The Boomtown Rats: Iz Hale u Tvornicu

Kultni sastav The Boomtown Rats održat će koncert u Zagrebu samo dan nakon objave novog albuma, prvog poslije 36 godina.Sastav The Boomtown Rats, na čelu s Bobom Geldofom, trebao je 14. ožujka održati koncert u novootvorenom multimedijalnom centru Hala, ali je zbog velikog zanimanja publike preseljen u Tvornicu kulture.

Samo dan ranije taj će sastav, osnovan 1975. godine u Dublinu, izdati sedmi album. Naime, posljednji od dosadašnjih šest albuma izdali su 1984. godine. Dvije godine nakon toga sastav se raspao, da bi se ponovo okupili 2013. godine. Sve od tada The Boomtown Rats nastavljaju s koncertima u Europi, za koje uvijek vlada veliko zanimanje, a upravo sada izdaju i novi nosač zvuka. Stoga se očekuje da će njihov najnoviji album ‘Citizens of Boomtown’ izazvati veliku pozornost i dodatno povećati zanimanje za zagrebački koncert.

Sastav The Boomtown Rats osnovao je i vodi Bob Geldof, jedna od najznačajnijih osoba u povijesti popularne glazbe, ključna figura punk i new age scene, umjetnik, vitez, filantrop i nositelj ordena Reda Britanskog Carstva koji mu je dodijelila kraljica Elizabeta.

T. Z.


Tagged: , , , , , , , , ,