Trijumf 2Cellos u Veroni

Oko 12.000 obožavatelja nije puštalo 2Cellos s pozornice amfiteatra Verone. To ne čudi jer su Luka Šulić i Stjepan Hauser rado viđeni koncertni gosti u Italiji. Naši slavni virtuozi i talijanska publika već imaju i svoju internu komunikaciju koju i glasnim skandiranjem opisuju jednostavno kao – bellissimo!
2Cellos-Verona‘Bilo je stvarno veličanstveno ili kako to volimo reći – bellissimo. Bojali smo se da kiša ne pokvari ugođaj, jer smo stvarno i mi i publika dugo čekali ovaj spektakl. Ne govorimo puno talijanskog, ali nekoliko naučenih rečenica i energija s publikom su i više nego dovoljni za koncert iz snova. I to je možda razlog što je kiša prestala padati taman pred koncert i nastavila padati nakon’, poručuju oduševljeni Luka i Stjepan kojima su na ovom koncertu podršku došle dati i njihove obitelji.

Spektakularni koncert bio je proslava njihovog petog rođendana kao i početak europske turneje na kojoj promovirajju i aktualni album ‘Celloverse’. Koncert su započeli klasičnim izvedbama, nakon čega je uslijedio niz hitova. Izvedbe ‘Thunderstruck’, ‘Shoook me all night long’, ‘Highway to Hell’ i osobito ‘Satisfaction’, samo su neke od pjesama koje su digle publiku na noge. Nakon tri bisa, s publikom su se rastali uz Stinga i ‘Fields of Gold’. Kako bi zabilježili sve trenutke rođendanskog slavlja, koncert je sniman s 30 kamera.

Luka i Stjepan 13. svibnja, nastupaju u Sarajevu, a u ponedjeljak, 16. svibnja će u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori najaviti veliki rođendanski koncert. Bit će to njihov posljednji nastup u sklopu turneje, nakon čega će vrijedni duo završavati novi album.

M. R.


2Cellos-Beethoven
2Cellos spojili Beethovena i Led Zeppelin
Tagged: , , , , , , , , , ,