Vegetariana: Vegetarijanska i veganska hrana

Nakon nekoliko godina izbivanja, dobro poznati proizvođač bezmesnih proizvoda, ponovno je na tržištu.

Vegetariana-veganski-namaziU skladu sa sveprisutnim trendom zdrave prehrane te željom da odgovori na zahtjeve potrošača, Vegetariana donosi ukusne bezmesne nareske, burgere, hrenovke te namaze. Svi proizvodi pripravljeni su od visokokvalitetnih biljnih sastojaka i prirodnih začina, bez GMO-a, umjetnih bojila, pojačivača okusa te bez masti životinjskog podrijetla.

Kontinuiranim osluškivanjem potreba potrošača te sugestijama udruge Prijatelji životinja, Vegetariana se vraća i predstavlja hrvatskom tržištu nešto sasvim novo: prvi veganski narezak obogaćen zelenim maslinama! Jedinstven bezmesni narezak obogaćen je visokim udjelom maslina, a aromatičan i profinjen okus osvojiti će svačije napce te učiniti ovaj narezak neizostavnim dijelom svakog ljetnog sendviča. Proizvodi iz linije Vegetariana opet su na policama svih većih prodajnih centara. Moguće ih je pronaći u svim Super Konzumima, Intersparu, Mercatoru, Billi, Kauflandu, Metrou te ostalim prodajnim mjestima. Vegetariana je odlučila učiniti svaki obrok zdravim i ukusnim te ovim putem sa zadovoljstvom predstavlja svoju ponudu bezmesnih proizvoda.

Vegetariana-veganski narezak s maslinamaProizvodi marke Vegetariana pojavili su se na tržištu 1996. godine s prvim bezmesnim narescima i namazima proizvedenim u Hrvatskoj. U to je vrijeme Vegetariana bila dio Improma, mesne industrije iz Križevaca, u vlasništvu osnivača poduzeća Damira Šketa. Vegetariana proizvodi su ubrzo pronašli put do svojih potrošača, što je predstavljalo poticaj za daljnje širenje asortimana.

Nakon nekoliko godina izbivanja s tržišta, do kojeg dolazi zbog promjene vlasničke strukture, Vegetariana 2010. godine opet dolazi u ruke Šketa. Ponovno se pokreće proizvodnja te se razvijaju i neki novi proizvodi. Danas, sve ih je moguće pronaći na policama gotovo svih većih prodajnih centara u Hrvatskoj. Usljed sveprisutnog trenda zdravog načina života, pa tako i prehrane, Vegetariana vidi svoj potencijal u izvozu vlastith proizvoda na tržište Europske unije, kao i nekih prekomorskih zemalja.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , ,