Velika rock priča o EKV-u u rasprodanom Metropolisu

Zagrebačka publika u krcatom Metropolis klubu pjevala je zajedno s Krugom, službenim tribute bandom, iz svega glasa poznate hitove Ekatarine Velike (EKV).Krug je zagrebačkoj publici dobro poznat bend, sačinjen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali u originalnoj postavi Ekatarine Velike. Već nekoliko godina zaredom pune klupske prostore u Zagrebu. Koncert je bio rasprodan i danima se tražila se karta više, a neki su nudili i četverostruko viši iznos od originalne cijene ulaznice.

U samo par godina za njih, kako kaže jedna od njihovih najpoznatijih pjesama, Ekatarina Velika ostavila je veliki trag na cjelokupnu regijsku scenu, a i šire. Mnoge generacije i dan danas se sjećaju njihova opusa, što se pokazalo i na ovom zagrebačkom koncertu.

Predstavnici raznih generacija nisu štedjeli grla uz nezaboravne pjesme EKV-a. Kako bi svim generacijama pružili live, članovi beogradske skupine Krug idu na turneju po regiji. Osnovani su kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike s grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i, posebice, poštovanje prema jednom od najvećih r’n’r bendova s ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu – i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu.

Da Ekatarina Velika i dalje živi u srcima mnogih Zagrepčana pokazala je rock svirka u Metropolisu i provod koji je trajao da ranih jutarnjih sati. Uz Krug zasvirali su i njihovi prijatelji Leo Anđelković, Goran Gubić i Ivica Premelč, pa su posjetitelji imali prilike čuti i neke pjesme u posebnim aranžmanima.

V. M. / Foto: Bojan LutringTagged: , , , , , , , , ,