Zatvaranje Festivala svjetske književnosti uz dva Razotkrivanja

Treći Festival svjetske književnosti bliži se kraju. Ugošćeno je sedamdesetak autora iz cijeloga svijeta, organizirane tribine i okrugli stolovi koji su, zahvaljujući gostima i organizatorima, Zagreb učinili središtem svjetske književne scene.3. Festival svjetske književnostiOve je godine festivalski program obogaćen sadržajima posvećenim stripu, koji su publiku držali budnom do kasno u noć, a imali smo priliku gledati niz filmova temeljenih na književnim djelima čiji su autori gosti Festivala. Neki od njih premijerno su prikazani u Hrvatskoj. Vrijedan su dio festivalskih sadržaja književne matineje za srednjoškolce, koje potiču ljubav prema književnosti među mladim generacijama.

Treći dan zaredom u podne je na programu književna matineja za srednjoškolce. S učenicima V. gimnazije družit će se Tomislav Zajec, a bit će riječi o njegovu romanu ‘Lunapark’. Mjesto radnje je Velika dvorana kina Europa. U 17 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, na tribini ‘Pisac i njegov čitatelj’ bit će Tanja Radović i Branko Čegec. Pridružit će im se moderator Neven Svilar. Oto Horvat gost je ‘Razotkrivanja’ u 19 sati u dvorani Müller u kinu Europa. S Goranom Ferčecom razgovarat će o svom romanu ‘Sabo je stao’.

U filmskoj večeri posvećenoj Clemensu Meyeru, njemačkom piscu koji posljednjih dana uživa u našem festivalskom ozračju, imamo priliku gledati zagrebačku premijeru filma Andreasa Dresena snimljenoga prema Meyerovu romanu ‘Dok smo sanjali’. Dođite u 20.30 u Veliku dvoranu kina Europa.

Posljednji dan ovogodišnjega Festivala doista je poseban. U programu su dva ‘Razotkrivanja’. U 21 sat u dvorani Müller druženje s publikom nastavlja ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za književnost i nagrade Meša Selimović, proslavljeni beogradski dramatičar, romanopisac i esejist Filip David. S njim će razgovarati Vlaho Bogišić. Uoči ‘Razotkrivanja’ održavaju se scenska čitanja Petre Svrtan i Roberta Španića u režiji Tamare Damjanović. Nakon ‘Razotkrivanja’ u predvorju kina Europa čeka nas dobra zabava uz DJ-a Filippa Lippija.

FSK


Filip David
Filip David na Festivalu svjetske književnosti
Tagged: , , , , , , , , , , ,