Ženska priča u Book caffeu

Marijana Perinić i Milana VlaovićU utorak, 24. rujna u zagrebačkome Book caffeu je održana prva književna večer, u okviru novog programa ‘Ženska priča’, u organizaciji spisateljice i stund-up komičarke Marijane Perinić, CeKaPe Centra za kreativno pisanje i Book caffea.

Jednom mjesečno, utorkom, na zanimljiv, edukativan i zabavan način, pokušat će se vratiti interes i ljubav prema knjigama i podržati ‘žensku književnost’, za što će biti zadužena voditeljica programa i njezine gošće, poznate hrvatske književnice.

Marijana Perinić i Ksenija KušecDvanaest poznatih spisateljica, dvanaest nezaboravnih ženskih priča otkrivat će svijet književnosti u koji su svoja imena upisale i Rujana Jeger, Julijana Matanović, Milana Vlaović, Ivana Simić Bodrožić, Sanja Pilić, Merita Arslani, Milana Vuković Runjić, Lidija Dujić, Jasmina Rodić, Aleksandra Orlić, Tomica Šćavina i Silvija Šesto.

Svaki utorak novo ime i nova ‘Ženska priča’ koju pričaju hrvatske spisateljice, predstavljaju svoje knjige i u ugodnom razgovoru s voditeljicom traže odgovore na brojna pitanja. Postoji li razlika između ženske i muške književnosti?

Kako procijenjujemo ženske likove i kako oni nastaju? Da li je pisanje božanska igra ili samotnička muka stvaranja u kojoj pobjeđuju najjači?

Book caffe - Ženska pričaU ‘Ženskoj priči’ odgovore traže – žene!

Uz predstavljanje najnovijih knjiga renomiranih književnica, uz razgovor o knjigama napisanim i onima koje živimo, svaki utorak uživat ćemo u ženskim pričama i upoznati žene koje pišu.

Program su otvorile i prve ženske pričale Milana Vlaović i Ksenija Kušec

Book caffe

Tagged: , , , , , , , , , , ,