13. Vino.com u Esplanadi

U petak i subotu, 23. i 24. studenoga (od 11 do 18 sati) u zagrebačkom hotelu Esplanade održat će se 13. Zagreb Vino.com.Ova međunarodna smotra vina i kulinarstva posvećena je kulturi stola, vinu i hrani, a kao takva nezaobilazna je u dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Na konferenciji za novinare u Esplanadi, festival je predstavio direktor i osnivač prof. Ivan Dropuljić.

Ovogodišnja će se priredba održati na više od 3000 m², okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

Festival je posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, bit će to i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima darivanja. Festival ima i humanitarnu dimenziju, ostvarujući suradnju s udrugom Pink Life.

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare te druge ljubitelje vina i hrane.

Gost-partner VINO.coma je Rusija, pa je konferenciji prisustvovao i predstavnik njihova veleposlanstva. Tradicionalno su nastupili i vinari s vinima koja su dobila najviše ocjene na nedavnom festivalu caberneta sauvignona i merlota u talijanskom Bergamu: Radovan, Jakob, Krauthaker i Agrolaguna.

Poseban dodatak festivalu daju brojne vrhunske radionice, a u subotu, prije početka drugog festivalskog dana, održat će se dodjela priznanja Vinske zvijezde za najbolje

Više informacija o radionicama i akcijama na www.vino.com.hr

P. R. / Foto: Julio FrangenTagged: , , , , , , , , , ,