16. Zagreb VINOcom – opet 4 dana

16. Zagreb VINOcom, međunarodni festival vina i kulinarstva, održat će se od 30. studenoga do 3. prosinca (od 11 do 18 sati) u hotelu Esplanade Zagreb.

Tom prigodom, osnivač i vlasnik Ivan Dropuljić, obratio se ovim riječima:

Dragi prijatelji dobrog vina i hrane!

Vrijeme leti, i začas nas evo ponovo pri kraju kalendarske godine, u adventskom razdoblju za koje smo naviknuti da bude u znaku pojačanog veselja, ali istodobno i razdoblju koje je – nakon toliko kroz protekle mjesece održanih značajnih priredbi što nam na različitim poljima po običaju donose puno radosti – na dostojan način obilježeno, kao za tekuću godinu završnom velikom smotrom, međunarodnim festivalom Bakhova nektara i delicija na tanjuru znane kao Zagreb VINOcom.

Želim se zahvaliti pokroviteljima: Predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu turizma, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Hrvatskoj gospodarskoj komori i Gradu Zagrebu, te svima koji su sve ove godine podržavali Zagreb VINOcom. Festival će svečano otvoriti predsjednik Zoran Milanović, 30. studenoga u 11 sati.

Po tradiciji veliki odaziv s jedne strane proizvođača/ponuđača plemenite kapljice te raznih delikatesa, a s druge strane posjetitelja kako iz segmenta enologije, somelijerstva i ugostiteljstva, trgovine tako i iz segmenta krajnjih potrošača te dolazak i zainteresiranih iz inozemstva, uvjerljivo govore o tome da smo kao manifestacija na pravome putu podizanja kulture konzumiranja vina, te posebno i promidžbe hrvatskih eno-gastro posebnosti i vrijednosti.

Zahvalio bih svim izlagačima i drugim sudionicima u realizaciji manifestacije na tome što su dali visoki doprinos tome da Zagreb VINOcom postane i ostane prepoznatljivo respektabilno eno-gastro događanje.

Ponosan sam i na veliki broj stručno vođenih vinskih radionica divljenja vrijednih sadržaja vezanih ne samo uz našu domaću, hrvatsku vinsku scenu nego i uz najpoznatija i najcjenjenija svjetska vinska područja.

Žao mi je što i ovaj put ne možemo bez tužnih vijesti zbog toga što su nas zauvijek napustile drage i u eno-gastro sferi istaknute osobe, prošle godine popis imena kojih se moramo prisjetiti bio je uistinu velik, ovaj put eto dosta je manji.
Uz dostojnu počast, posljednji pozdrav i želju da im bude laka zemljica s ovoga mjesta upućujem prof. dr Nikoli Miroševiću, Zvonimiru Tomcu, Concettu Pilatu.

Dobro došli na 16. međunarodni festival vina i kulinarike Zagreb VINOcom 2023 u zagrebačkom hotelu Esplanade, želim vam da vrijeme provedete sadržajno i da na odlasku sa sobom ponesete najljepše uspomene.


Tagged: , , , , , , , , ,