15. Vino.com: Četiri dana hedonizma

Nakon dvije godine korona pauze, u hotelu Esplanadi održat će se 15. međunarodni festivalu vina i kulinarstva Zagreb Vino.com, po prvi put čak četiri dana, od petka 25. do ponedjeljka 28. studenoga.Tako dugu pauzu teško je nadoknaditi, a spletom okolnosti na koje nismo mogli utjecati (smanjenjem izlagačkog prostora od strane uprave Esplanade) festival će se održati kroz četiri dana. Prva dva dana 25./26. studenoga (petak/subota) izlagat će jedna skupina izlagača, a druga dva dana 27./28. studenoga (nedjelja/ponedjeljak) druga skupina.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Proizvođači su prepoznali vrijednost nastupa na festivalu što se i vidi iz popisa izlagača, a ljubitelji vina pak postali su svjesni naših razmišljanja i truda u organizaciji. Dobro se u široj javnosti shvatilo značenje manifestacije, poručuje organizator Ivan Dropuljić.

Očekuje se velik odaziv građana Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja te javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela. Izborom hotela Esplanade organizator je dobio izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u hrvatskoj metropoli predstave na modernom i svjetski prepoznatljivom događanju.

‘Zahvaljujem svim izlagačima što imaju puno povjerenje u manifestaciju i u naš tim koji ju je osmislio i koji je operativno organizira na način da je, kako se, eto, priča u široj javnosti, postala jednim od najznačajnijih događaja ovoga tipa ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Zahvaljujem i svim drugim sudionicima u realizaciji priredbe na tome što su dali visoki doprinos da Zagreb Vino.com postane, i ostane prepoznatljiv i respektabilan festival.

Koliko god bili razdragani zbog našeg ponovnog druženja s druge strane, moramo biti svjesni i tuge što nas je obuzela kroz taj dvogodišnji prekid tradicijskih susreta u Esplanadi. Naime, sudbina nam je zauvijek odnijela više istaknutih protagonista hrvatskog vinskog i gastronomskog svijeta i kao osoba, velikih ljudi, najnoviji bolovi ranili su nam srce odlaskom Bože Metkovića, Antuna Adžića, Miljenka Turka, Zdravka Ilije Jakobovića, Marijana Armana, a nešto prije i Sinea Šekoranje, Franje Lebara, Zvonka Belovića, Rajka Polića, Željka Petrovečkog, Ottaviana Coronice… Prisjećajući ih se – i kao osoba, i po postignućima na polju njihova djelovanja – odajemo im, evo, i ovom prigodom počast, i neka im bude laka zemljica…

Dobro došli na 15. međunarodni festival vina i kulinarike Zagreb Vino.com 2022.! Festival će biti otvoren 25. studenoga (petak) godine u 11 sati, a za sve dane je otvoren od 11 do 18 sati. Želim vam ugodno i sadržajno provedeno vrijeme na festivalu!’, pozvao je Dropuljić.

Opširnije na www.vino.com.hr


Tagged: , , , , , , , , , ,