2Cellos: They Don’t Care About Us

2Cellos su objavili novi spot za ‘They Don´t Care About Us’,  pjesmu s aktualnog i hvaljenog albuma ‘Celloverse’ (Portrait/Menart). S prvim spotom, obradom Jacksonovog hita  ‘Smooth Criminal’  započeo je njihov meteorski uspjeh prije četiri godine, a sada su ponovno odlučilo obraditi Jacksona, odnosno ‘They Don´t Care About Us’.

No za razliku od prošlih spotova, ovoga puta se dečki u spotu ne šale nego ih vidimo u ozbiljnom izdanju. Dotakli su se nemoći pojedinca, besmislenih ratova i razaranja. Spot je režirao Zdenko Bašić.

‘Zbog snažne poruke koju ova pjesma nosi, htjeli smo napraviti jednako tako snažan i potresan video, a koncept je uglavnom taj da smo mi samo figure na šahovskoj podlozi tj. vojnici kojom upravljaju velike korporacije, moćni pojedinci koji vladaju svijetom. Oni su ti koji nas, međusobnim internim dogovorima, šalju u rat gdje ubijamo jedni druge za ništa! Ginemo zbog njihove pohlepe, interesa i želje za moći! Htjeli smo pokazati koliko su zapravo besmisleni svi ti silni ratovi’, komentiraju dečki najnoviji video uradak.

Luka i Stjepan su trenutačno trebali biti na njihovoj potpuno rasprodanoj američkoj turneji, ali su zbog ozlijede vrata Stjepana Hausera bili prisiljeni otkazati cijelu turneju te će se vratiti na pozornicu čim se Stjepan oporavi.

‘Pomaknuli su mi se diskovi u vratu i počeli dirati u živac. Kad malo bolje razmislim, čudo je da se to nije dogodilo prije, nakon svih ovih godina žestokog headbanganja i luđačkog tempa koji imamo! To mi se dogodilo za vrijeme nastupa u New Yorku, u drugom dijelu koncerta. Odjednom sam osjećao nepodnošljivu bol u desnoj strani vrata i desnom ramenu. Nastavio sam svirati u velikim bolovima i jedva priveo koncert kraju. Sad sam na terapiji. Obećajem fanovima da ću se brzo oporaviti, snažniji nego ikad!’, rekao je Stjepan nakon ozljede.

Jedan od koncerata nakon Stjepanova oporavka, bit će 24. srpnja u Rovinju, u EX TDR (bivša Tvornica duhana).

M. L.


Pročitaje još: 2Cellos promovirali album i dokumentarac , 2Cellos: Album Celloverse u prodaji , 2Cellos: Za 4. rođendan dobili svoj dan u Japanu , 2Cellos obradili hit Wake Me Up


 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,