9. Pink Day: Festival ružičastih vina u Laubi

9. Pink Day – festival posvećen rosé vinima (zajedno sa svojim ‘festivalom u festivalu’ posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju ) Green In Pink, ove se godine po prvi puta održava tijekom dva dana: u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja.Festival će biti na novoj lokaciji, a organizatorice s veseljem i ponosom javljaju da će to biti u zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost.

Najavljuju i novost – Pink Mixology – na kojem će njihovi partneri moći izložiti, a publika kušati – ružičaste ginove, tonice i koktele. Održat će se i After Partyju, koji će se odvijati na otvorenom, ispred Laube, nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati.

Pink Day partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti, jer tako ulaze u konkurenciju za najljepši stol. Već tradicionalno, Pink Day nagrađuje najkreativnije uređene stolove vrijednim nagradama.

Kao i do sada, Pink Day slavi mirna ružičasta vina i pjenušce; ekstra djevičanska maslinova ulja i roza koktele; proljeće, nadu u bolje dane, svijet bez rata i covida; cvijeće, ženstvenost, ljepotu. Zapravo je to dvodnevni pokušaj pogleda kroz ružičaste naočale! Riječju: slavlje optimizma.

Naravno, uz kušanja, tu su i edukativni sadržaji i zabava. Zanimljiv je program radionica rosé vina, kao i maslinovih ulja i Pink Mixology.

U jednom od VIP kutaka, Pink Dayu će se pridružiti Kraš, koji u sklopu svoje kampanje #IJaSamDomaćica nastoji osvijestiti javnost o tome kako žene, među kojima su i one iz svijeta vinarstva i vinogradarstva, enologije ili maslinarstva, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Cilj kampanje je podsjetiti da je posao domaćice zahtjevan i složen te da u našem društvu još uvijek postoji puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među članovima obitelji.

P. R. / Foto: Pink Day


Tagged: , , , , ,