9. Pink Day: Ružičasta atmosfera u Laubi

U zagrebačkoj Laubi održana je press konferencija na kojoj je najavljen 9. Pink Day – festival posvećen rosé vinima (zajedno sa svojim festivalom u festivalu posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju ) Green In Pink.Festival se ove godine prvi puta održava tijekom dva dana: u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja u Laubi – kući za ljude i umjetnost.

U opuštenoj atmosferi, uz Bottega prosecco, započelo je ružičasto druženje s medijima, predstavljen program i noviteti festivala, a nakon službenog dijela uživalo se uz fine zalogaje i Kutjevo Rosé.

Medijima se obratila osnivačica i direktorica festivala Sanja Muzaferija te najavila i veliku novost – Pink Mixology – priču u okviru koje će posjetitelji moći kušati i ružičaste ginove, tonice i koktele.

Na Pink Dayu se nude i edukativni sadržaji i zabava. Zanimljiv je program radionica rosé vina, kao i maslinovih ulja i Pink Mixology.

Predstavljena je i kampanja #IjaSamDomaćica, a medijima se obratila Marina Knežević, direktorica službe marketinga Kraša. Riječ je o društveno odgovornom projektu kojem je cilj osvijestiti razmišljanje da žene u svakom poslu, pa tako i enologiji, vinarstvu, maslinarstvu, novinarstvu, odvjetništvu, menadžerstvu, uz svoj redovan posao, svakodnevno vode brigu o kućanstvu. Važno je podsjetiti da je posao domaćice itekako zahtjevan i složen, a da u našem društvu ima puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među svim članovima obitelji.

‘Pink Day će ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim, željnih druženja – osobito nakon svega što nas je u posljednje vrijeme zadesilo’, istaknula je Zrinka Jelić Belinić, izvršna direktorica festivala.

Festival prijatelj ovaj puta je VAPT, a kako se Pink Day održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, medijima se obratila izaslanica ministrice Sandra Zokić, izrazivši zadovoljstvo što festival radi na promidžbi vinogradarstva i maslinarstva.

Ispred Laube, nakon završetka izlagačkog dijela, održat će se After Party uz glazbeni program i ponudu ružičastih pića.

P. R. / Foto: Mario Drausnik


Tagged: , , , , , , ,