Albina: Tick-Tock (video)

Dva tjedna nakon uvjerljive pobjede na Dori 2021., hrvatska eurovizijska predstavnica objavila je glazbeni spot za pjesmu ‘Tick-Tock’. Albina je spot za pjesmu snimala prije Dore u dva dana na više lokacija – u studiju, garaži, na cesti i u dvorcu Trakošćan, u vrlo užurbanom tempu, ali odličnoj atmosferi.

Pjevačici je ovo drugi spot u karijeri, nakon ekranizacije singla prvijenca “Imuna na strah” iz 2020. Snimljen prema ideji i u režiji Sandre Mihaljević, u nešto više od tri minute prikazuje sve ono u čemu se mnogi od nas mogu pronaći kroz riječi pjesme, a ujedno prikazuje našu predstavnicu kroz njezinu emotivnu i pozitivnu energiju.

Scenaristički, ovaj video uradak govori o borbi nove generacije između društveno prihvaćenih i onih osobnih želja. “Vrata predstavljaju put želja, očekivanja i nadanja. Djevojke danas žele biti lijepe, sigurne u sebe, snažne i društveno prihvaćene (You think you’re fancy) i upravo to predstavlja svijet glamura, ali na tom putu nailaze i na probleme. Neprihvaćanja, ljudske različitosti iz kojih dolaze osude i osjećaj krivnje koji vodi do osobnih previranja. Na tom putu lako je izgubiti sebe. Rečenica If you pull me down, I’ll come around and rise up to come show you who I am bila je nit vodilja ovog spota. One male, jednostavne, pozitivne stvari koje treba znati privući na sebe oduvijek su bile oko nas iako ih ponekad ne prepoznajemo. Te stvari simboliziraju medvjedići, sinonim jednostavne, čiste ljubavi pomoću kojih dolazi do pročišćenja i konačne utjehe u malim stvarima oko sebe. Upravo zato u posljednjem kadru vidimo Albinu na cesti s jednim od tih medvjedića – mladu djevojku, punu snova i želja, ali sada sigurnu i punu vjere u sebe. Shvaća da uvijek može izvući najbolje od svega, dok simbol medvjedića kao da potvrđuje i daje joj sigurnost da bude ono što želi i ostane na svom putu”, rekla je Sandra Mihaljević.

Za styling je zadužen bio Stefan Orlić, za make up Karlo Rusan, za frizuru Zvonimir Franić, a koreografiju je osmislila Helena Janjušević. Podsjetimo, upravo ovaj tim osvojio je i nagradu za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori 2021. – Looksy.

Pjesmu ‘Tick-Tock’napisali su Branimir Mihaljević, Tihana Buklijaš Bakić i Max Cinnamon, a Albina će hrvatske boje braniti u drugom dijelu prvog polufinala Eurosonga 2021. u Nizozemskoj.

Z. M. / Foto: Borna Hržina


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,