Detour otkriva skrivenu pjesmu (video)

Spot za aktualni singl ‘Skrivena’ koji otvara peti studijski album grupe Detour ‘TourDetour’ potpisuje redatelj Branko Pašić, koji je do sada već surađivao s grupom na pjesmama ‘Srce veliko’ i ‘Snijeg’, njihov najupečatljiviji i najuspješniji spot nagrađen na Danima hrvatskog filma.

Dosta sanjiv, artistički i fluidan video izričaj, u kojem se pojavljuju Gina i Nenad u kontrastnim koloritima, udaljeni a opet snažno povezani, dočarava nam senzibilitet jedne skrivene, posebne, prisne i nježne ljubavi.

Video izlazi zajedno s novim albumom Detoura na kojem se nalazi deset pjesama u njihovoj prepoznatljivoj eklektičnoj maniri, a koje autorski potpisuje frontman benda Nenad Borgudan. Uz pjesme ‘Zaljubila sam se’ i ‘Biram’, na albumu se nalaze hitovi s prvih mjesta radijskih top ljestvica kao što su ‘Bez tebe’ i ‘Vikend’ te najnoviji singl ‘Skrivena’ kojeg zasigurno čeka slična uspješna budućnost, ali i pet još neobjavljenih pjesama.

‘Ime albuma možda najbolje opisuje taj naš eklektični izričaj. TourDetour je svojevrsna suprotnost, ako je Detour obilazak, onda je TourDetour neko poništavanje obilaska tj. jedna nemoguća, a opet moguća konstrukcija. Tako je i izbor pjesama na albumu jedan raznolik, a opet skladan spoj glazbe. Ali, onako generalno gledajući to je presjek onoga što smo radili posljednjih nekoliko godina i izrazito sam ponosan na njega’, rekao je Nenad Borgudan.

Fotografiju s omota potpisuje Mare Milin, a za dizajn albuma zadužen je Dario Iričanin. Kritika je album već zasula superlativima i ako je vjerovati prvim osvrtima, radi se o ozbiljnom kandidatu za album godine.

Album je izašao baš na vrijeme uoči njegove velike promocije u zagrebačkom Domu sportova, 8. prosinca. Na velikom koncertnom spektaklu vizualno i scenaristički pripremljenom kao jedno uzbudljivo dvosatno putovanje, uz podršku visoke produkcije, veseloj petorci pridružit će se i nekoliko gostiju, mogli bi reći sama krema domaće urbane pop scene. Uz drage prijatelje i kolege Aljošu i Tonku iz grupe Pavel, od gostiju su pozvani grupa Headoneast, čiji je član i autor Aleksandar Ljiljak, poznat još iz doba djelovanja u grupi Yammat, a posebnu pažnju pobudit će i gostovanje grupe Nipplepeople.

Prije izlaska Detoura, publika će kroz polusatni koncertni nastup imati priliku upoznati beogradsku grupu Ničim izazvan, koja već nekoliko godina drži vrhove pozicija radijskog etera u susjedstvu. Njihove skladbe poput ‘O tebi’, ‘Trideset’, ‘Bilo gde’ broje milijunske vjuove, a u pjesmi ‘Glupost’ bilježe suradnju i s grupom S.A.R.S.

A. R. / Foto: Mare Milin


Tagged: , , , , , , , , , , , ,