Detour potvrdio status velikog pop benda

Zagrebački Dom sportova u subotu je ugostio najbolji tulum u gradu – najveći koncert karijere grupe Detour, proslavu njihova novog albuma ‘TourDetour’. Dvosatni spektakl, koji je otvorila beogradska grupa Ničim izazvan, nikog od brojnih posjetitelja nije ostavio ravnodušnim. Već od samog početka i prvih taktova njihova hita ‘Vikend’, publika je plesala u ritmu Detoura.Na set listi našle su se njihove najpoznatije pjesme još od doba Yammata, a priliku su dali i numerama s novog albuma. Tako su uz pomoć mladih snaga Ani i Jure otpjevali pjesmu ‘Njuške’, a uz uvod u prve taktove ‘Lijepe naše’ izveli su pjesmu sa zasigurno najjačim stavom prema problemima sadašnjice – ‘Psihopatijo bajna’. Od novih pjesama tu su još svoje mjesto našle ‘Brod tone’ i aktualni singl ‘Skrivena’.

Bend je moćno zvučao u pojačanom sastavu, gdje su se uz već standardnu postavu – Nenad Borgudan, Gina Damjanović, Vibor Čerić, Edi Grubišić Cipal i Alen Križaj – na pozornici izmjenjivali i drugi glazbenici – gudački kvartet Lira, četveročlana brass sekcija te Vladimir Mirčeta na gitari i Ante Prgin Surka na udaraljkama. Detourovci su pronašli prostor i za goste, pa su im se pridružili članovi skupina Headoneast, Nipplepeople i Pavel. Posebno je emotivna bila izvedba pjesme ‘Snijeg’, koju su izveli s Tonkom i Aljošom Šerićem, a za vrijeme koje je u Domu sportova i ‘zasniježilo’. Uslijedili su njihovi najveći hitovi ‘Zaljubila sam se’ i ‘Tvoje lice se promijenilo’, koji su rasplesali sve i jednog posjetitelja Doma sportova.

Nakon što ih je ushićena publika pozvala na bis, bend je izveo još tri pjesme i s publikom se razišao u odličnom raspoloženju. Prve kritike koncerta govore kako je Detour potvrdio status ponajboljeg pop benda u Hrvatskoj i sada je ispred njih daljnja promocija albuma koji je već prozvan – najboljim u 2018. godini.

‘Dugo smo se spremali za koncert u Domu sportova, ujedno produkcijski najzahtjevniji koncert u našoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da smo publici dočarali viziju TourDetour putovanja i da smo im prištili lijepu večer. Uz glazbeni segment, ovog puta smo dosta pažnje posvetili vizualnom dijelu, gdje je svaka pjesma imala i svoj vizualni identitet. Nakon 15 godina rada i pet studijskih albuma, ovo je bio naš logičan slijed. Hrabro smo ušli u kompletnu realizaciju i uz podršku dragih nam gostiju i organizatora kojima se ovim putem zahvaljujemo uspjeli realizirati sve što je bilo zacrtano. Svakako jedno lijepo iskustvo i odlično otvaranje naše nove priče koju ćemo u daljnjem periodu pod imenom TourDetour promovirati diljem regije’, rekao je frontman benda Nenad Borgudan.

A. R. / Foto: Goran Berović


Tagged: , , , , , , , ,