Fenomen Brena: 6 rasprodanih predstava u Zagrebu i Rijeci

Dvjema rasprodanim predstavama u istom danu u riječkom Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku završen je prvi dio hrvatske turneje kazališne predstave ‘Lepa Brena Project’.Zvjezdani glumački ansambl predvođen Jasnom Đuričić, lanjskom dobitnicom priznanja za najbolju europsku glumicu (Quo vadis, Aida?), Jelenom Ilić, Anđelom Jovanović, Jovanom Belović i Vladimirom Aleksićem, izveo je glazbeno-plesno-dramski spektakl u četiri dana čak šest puta u dva grada – Zagrebu i Rijeci. Baš kao u metropoli, i riječka publika ispratila je glumce dugotrajnim ovacijama.

U predstavi se problematizira fenomen Brenine popularnosti, tragični raspad bivše države, ali i nesretne sudbine njezinih građana, pa tako i naslovne zvijezde predstave. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije. Predstava je nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se društvo s ovih prostora susretalo posljednja četiri desetljeća, a susreće se i danas.

Srpski glumci ispunjeni pozitivnim vibracijama nakon šest izvedbi odlaze svojim drugim obavezama, a uskoro se ponovo vraćaju u Hrvatsku. Zbog velikog interesa predstava, koju je dovela zagrebačka kompanija Premier Media Group, opet će se vratiti u Zagreb, a planirane su i izvedbe u drugim gradovima.

P. M. / Foto: Ana Križanec (Novi list)Tagged: , , , , , , , ,