Hrvatska premijera Otoka ljubavi

Nakon europske premijere u švicarskom Locarnu i regionalne u sklopu Sarajevo Film Festivala, dugo iščekivani film redateljice Jasmile Žbanić, ‘Otok ljubavi’ u srijedu je u zagrebačkom Blitz Cinestaru imao i svoju hrvatsku premijeru.
Otok ljubavi-premijera Zagreb
Već dugo vremena nije vladao toliki interes za jednu kino projekciju, a ispunjena dvorana i velik broj zaljubljenika u film, samo su potvrda velikih mogućnosti ‘Otoka ljubavi’.

U realizaciji filma sudjelovali su i scenarist Aleksandar Hemon, svjetski priznati sarajevski pisac, dok su producentski dio odradili Damir Ibrahimović i Leon Lučev. Glavne uloge pripale su Erminu Bravu, Ariani Labed, Adi Condeescu, Leonu Lučevu, Branki Petrić Fehmiu, Francu Neru…

O filmu:

Grebo (Ermin Bravo) i njegova supruga Liliane (Ariane Labed) u poodmakloj trudnoći provode svoj pošteno zasluženi odmor u popularnom jadranskom odmaralištu. Sve je uključeno u cijenu! Sunca, plivanja i zabave koliko im je volje. Nemoguće je zamisliti da bi na tako idiličnom odmoru išta moglo krenuti po zlu! Uz večer karaoka, Grebo, sarajevski roker, u kojeg se Liliane svojevremeno zaljubila, očarava sve goste u odmaralištu. Ipak najveće iznenađenje večeri je njihov susret s misterioznom Florom (Ada Condeescu). Ova karizmatična mlada žena ubrzo će njihov mladi brak staviti na kušnju. Tajne iz prošlosti ne mogu dugu ostati skrivene na Otoku ljubavi.

P. R.


Pročitajte još: Otok ljubavi u kinima , SFF: Ovacije filmu Otok ljubavi , Otok ljubavi: Premijera na Locarno Film Festivalu , Otok ljubavi Jasmile Žbanić , Jasmila Žbanić završila snimanje Otoka ljubavi

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,