Izložba tweetova Hrvatske gorske službe spašavanja

Svečano otvorenje izložbe tweetova Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pod nazivom ‘Trending #HGSS70“ održano je u zagrebačkoj Uraniji – prostoru kreacije.Povodom 70. obljetnice postojanja, HGSS je predstavio najkreativnije objave s društvene mreže Twitter, koje su ih učinile omiljenim komunikatorom u javnome prostoru.

Naziv izložbe ‘Trending #HGSS70“ proizlazi iz uobičajenih dijelova sučelja twittera. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva ‘#HGSS70’ službeni je nazivnik i ‘hešteg“ kampanje povodom cjelogodišnje proslave sedmog desetljeća rada i postojanja Službe.

Hrvatska gorska služba spašavanja od 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko 10.000 akcija spašavanja. Zbog inovativnog pristupa komunikaciji, u 2017. HGSS je dobio nagradu Komunikator godine, Hrvatske udruge za odnose s javnošću zbog toga što ‘koristi učinkovite kanale da bi prenio važne poruke, a to radi stručno, uvjerljivo, razumljivo, jasno i atraktivno’.

J. K.


Tagged: , , , , , , ,