Književni karusel: Korana Serdarević

Od veljače 2023. godine u Centru za kulturu Trešnjevka započinje program pod nazivom ‘Književni karusel’. Riječ je o programu kulturne suradnje s Hrvatskim društvom pisaca s ciljem popularizacije suvremenih hrvatskih književnika.

Naglasak je na povezivanju pisaca i čitatelja u grupe koje samostalno osmišljavaju diskusije o pročitanim djelima. Voditeljica i moderatorica programa je Iva Mirčić. Ulaz na sve književne susrete je besplatan.

Na prvom susretu, koji će se održati u četvrtak, 23. veljače u 18,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, gostuje književnica Korana Serdarević. Na ovom književnom susretu razgovarat će se o zbirci priča ‘Gušterov rep’ i problematizirati odnose žena i muškaraca u svojim životnim ulogama, koji su našli svoje mjesto u deset sadržanih priča.

‘Književni karusel’ je u lokalnoj zajednici više od čitateljskog kluba jer je inovativnost postignuta promišljanima o djelima iz pozicije bliske svakodnevici i raspravama o važnim pitanjima koja su u fokusu književnih djela. Interakcija pisac-čitatelj na svakom susretu zamišljena je tako da je čitatelj ujedno i inicijator rasprave na određenu temu koju je izdvojio iz literature.

V.G. / Vizual: Zdenko Bašić


Tribina Razotkrivanje s Koranom Serdarević


Tagged: , , , , , , ,