Krenimo nekamo: Sanjarska pjesma Natali Dizdar

Na posljednjem albumu ‘Iluzije’ Natali Dizdar jasno je poslala poruku da joj je, uz moćan glas i glazbeni izričaj, velika snaga i pisanje pjesama. U radijski eter tako dolazi još jedna pjesma ‘Krenimo nekamo’.Glazbu je u suradnji s Vladimirom Mirčetom napisala Natali, tekst potpisuje Dejan Aleksić, glazbenu produkciju Pavle Miholjević i Jura Ferina, a pjesma će se naći na kompilaciji ženskog kantautorstva Femme nouvelle. S obzirom da se Natali posljednjih godina nametnula kao važan dio domaće ženske kantautorske scene, ne čudi što je našla svoje mjesto među desetak drugih kantautorica na ovakvom projektu.

‘Krenimo nekamo’ savršeno odgovara Natalinu nježnom, baršunastom vokalu, a pjesma će svojom zanimljivom formom zasigurno brzo osvojiti radijski eter, ali i naklonost obožavatelja.

‘Pjesma Krenimo nekamo se dosta razlikuje od ostalih pjesama na albumu Iluzije i drago mi je da će izaći i u sklopu jedne ovako lijepe kompilacije. Atmosfera je sanjarska, mekana, u jednoj neobičnoj formi koja svakako odskače od pop standarda. Slagali smo je ja i Vlado Mirčeta, čije prepoznatljive gitarske dionice idu kroz cijelu pjesmu, odličan tekst Dejana Aleksića, imali smo i goste, izvrsnog trubača Antonija Gečeka i saksofonista Marija Bočića’, rekla je o pjesmi Natali Dizdar.

Sudjelovanju na kompilaciji Femme nouvelle rado se odazvala, jer smatra da je međusobno poticanje među glazbenicima vrlo važno. ‘Mislim da je priča zanimljiva, na neki način i posebna, a posebno se veselim što je pjesma ‘Krenimo nekamo’ dobila tretman singlice’, dodala je Natali.

Zadarska kantautorica kaže kako inspiraciju za pjesme pronalazi u svakodnevici, a najčešće u brojnim putovanjima koja su uz glazbu njezina velika strast. ‘Inspiriraju me najčešće ljudi, odnosi, ali i neki novi osjećaj za život koji se svako malo pojavi, s nekim novim okolnostima i iskustvima u životu. Obično mi nijedno putovanje u daleku zemlju ne prođe bez inspiracije i neke nove melodije’, kaže Natali koju ovo ljeto čekaju novi nastupi i izazovi, ali i rad na novim materijalima.

Kompilacija ‘Femme nouvelle’ izlazi početkom lipnja u izdanju Aquarius Recordsa.

A. R. / Foto: Vladimira Spindler


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,