Milan Marić: Zašto volim predstavu Hotel 88

Ekipa beogradske hit predstave ‘Hotel 88’, među kojima je i miljenik žena Milan Marić, očigledno ne prestaje oduševljavati zagrebačku publiku.Nakon rasprodanih ulaznica za izvedbu u 20 sati, 24. travnja u Kerempuhu, puštene su ulaznice i za 18 sati.

Osim što je voli publika, vole je i glumci. ‘To je predstava koju baš volim, uzbudljiva i duhovita priča o dva para, mješavina je žanrova, malo je vodvilj, malo je komedija zabune, malo ima i melodrame, poprilično izazovan glumački komad jer morate držati pažnju, ritam i morate biti duhoviti, lagani i šarmantni. Pokazalo se da je to spoj koji publika voli’, rekao je glumac Milan Marić.

‘Obožavamo je igrati. I kad smo umorni ili tužni, dobijemo takvu energiju od publike, da izađemo sretni i izliječeni. Nevjerojatna je ta razmjena’, rekla je Tamara Krcunović i otkrila tajnu popularnosti predstave kojoj se bliži 500. izvedba. ‘To je više pitanje za publiku, ali mogu samo reći da, iako se radi o komediji, mi smo je shvatili ozbiljno. Iza ‘Hotela 88′ stoji veliki rad. Dugo smo je probali da bude precizna kao nešto što blizu vodvilju i treba biti’, rekla je Tamara.

‘Sjećam se da sam umirao od smijeha kada sam je gledao iz publike, budući da nisam bio dio originalne postave, i pomislio da bih volio glumiti u nečemu takvome, tako da sam odmah pristao kada su me zvali da zamijenim kolegu Andriju Kuzmanovića koji je izašao iz nje zbog drugih obaveza’, rekao je Milan Marić.

Predstava je rađena po motivima teksta ‘Privatni životi’ Noëla Cowarda, adaptaciju i režiju potpisuje Staša Koprivica, a producent je Ljubomir Dorontić.

M. K.


Tagged: , , , , , , , ,