Obiteljska serija Gora na HRT-u

Obiteljska igrana serija ‘Gora’ o akcijama gorskih spašavatelja od 2. listopada ponedjeljkom i utorkom od 21.15 sati kreće s emitiranjem na Hrvatskoj radioteleviziji.

Uoči televizijskog emitiranja, prve dvije epizode pretpremijerno će biti prikazane u Gorskom kotaru na velikom platnu, a na svečanoj projekciji u subotu, 23. rujna u 19 sati u Društvenom domu u Lokvama, uz glavnog glumca i Lokvarca Kristijana Petelinam bit će i ostatak velike glumačke i autorske ekipe.

‘Gora’ je obiteljska igrana serija u 22 nastavka u čijem je središtu tim gorskih spašavatelja. U svakoj epizodi bave se novim slučajem potrage i spašavanja, a nerijetko su u pozadini ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nesmotrenost, no i vedrije teme poput vječno nepripremljenih turista.

Osim spašavanja života i sprječavanja većih nesreća, gorski spašavatelji bave se i osobnim problemima ljudi u teškim životnim situacijama, otuđenima, osamljenima i onima koji se teško odlučuju potražiti pomoć. Serija otvara društveno relevantne teme poput međuvršnjačkog i online nasilja, smjene generacija, otuđenja, odrastanja, spolne ravnopravnosti… Ovaj televizijski serijal autorski je projekt Maje Pek-Brünjes i Danijela Peka, koji je za HRT producirala tvrtka Antitalent, a razvoj serije potpomognut je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Serija je snimana tijekom proljeća i ljeta u goranskoj prirodi Delnica, Ravne Gore, Mrkoplja i Skrada te na obroncima zagrebačke gore i Žumberka. Ukupno su na setu proveli 98 dana, a u 22 epizode pojavljuje se 100 glumaca i više od 200 statista.

Na redateljskim pozicijama izmjenjuju se Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Radislav Jovanov Gonzo, a scenaristi su Maja Pek-Brünjes, Dora Šustić, Daria Stilin i René Gallo. Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja bili su stručni suradnici na scenariju, a pet epizoda inspirirano je stvarnim slučajevima. Direktori fotografije su Ivan Zadro, Stanko Herceg te Filip Kos. Direktorica serije je Nika Obučina, a urednica Jelena Milošević.

U glavnim ulogama su, uz Kristijana Petelina, brojni glumci: Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković.

U epizodnim ulogama pojavljuju se Bojana Gregorić Vejzović, Goran Grgić, Tena Nemet Brankov, Asim Ugljen, Sanja Milardović, Živko Anočić, Anđela Ramljak, Jelena Perčin i Nina Violić.

HAVC


Tagged: , , , , , ,