Zbor spašavatelja: HGSS-ova prijateljstva bez granica

‘Članovi HGSS-a, osim što spašavaju, sa svakom novom akcijom međusobno se povezuju i jačaju prijateljstva. Unutar HGSS-a, možemo slobodno reći, žive prijateljstva bez granica koja nas iz dana u dan čine sve jačima’.Poručili su to HGSS-ovci na svečanom Zboru spašavatelja Hrvatske gorske službe spašavanja, koji su se okupili proteklog vikenda u Makarskoj. Uz podjelu znački novim članovima, dodijeljena su priznanja i značke 62 spašavatelja za vjernost službi, a proslava je kulminirala otvaranjem kuće HGSS-ove stanice Makarska na Biokovu.

Svečanosti su prisustvovali zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Ante Šošić, ravnatelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša, predstavnici policije, vatrogasaca i Hitne medicinske pomoći, predstavnici planinarskih društava s tog područja i don Pavao Banić koji je blagoslovio novootvorenu kuću na Biokovu.

Ukupno 28 članova dobilo je priznanje za 10 godina rada u službi, srebrnu značku za 20 godina rada primilo je sedam članova, a njih 11 dobilo je zlatne značke za 30 godina vjernosti HGSS-u. Plaketom za 40 godina službe nagrađeno je troje članova, a čak 13 HGSS-ovih volontera uručen je orden svetog Bernarda za pola stoljeća rada u službi.

Među potonjima su Borislav Aleraj i Branko Šeparović, dvojac koji se može pohvaliti najdugovječnijim instruktorskim stažem u HGSS-u i koji je održao predavanje o 50 godina instruktorskog rada u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

J. K. / Foto: HGSS


Tagged: , , , , , , , ,