Šerbedžija i Zapadni kolodvor predstavili 3 albuma

Slavni filmski i kazališni glumac, pjesnik, glazbenik i profesor Rade Šerbedžija i njegov prateći Zapadni kolodvor band, u prekrasnoj atmosferi zagrebačkog restorana Gallo predstavili su čak tri nova izdanja: zajednički album ‘Vrijeme je, draga, vrijeme je’, album ‘Zapadni kolodvor’ te dvostruki ‘Live 2013.’.
OLYMPUS DIGITAL CAMERANa predstavljanju albuma govorili su rock kritičar Aleksandar Dragaš i sam Rade Šerbedžija. ‘Posljednjih godina Rade je u tim svojim odlascima i dolascima zastao i na Zapadnom kolodvoru, odnosno započeo elegantnu, svrhovitu i lijepu suradnju s istoimenim glazbenim sastavom koji u pretežito akustičnom stilu također ne poznaje i ne priznaje stilske barijere. Dojam je da je na novom albumu Vrijeme je, draga, vrijeme je Rade još sugestivniji, intimniji pa i sjetniji nego na prethodnim albumima, gotovo kao da nas pozvao u svoju dnevnu sobu ili kuhinju na još jedno pićence prije odlaska na počinak, sve ne bi li nam do sitnih sati raspredao priče o Internacionali, Kneginjici i Povratku ratnika, odnosno o svojim šetnjama od šansone preko sevdaha i prekomurskih do slavonskih i austro-ugarskih melodija’, osvrnuo se Aleksandar Dragaš na aktualna izdanja.
Ivica-Propadalo-Kemal-Monteno-i-Arsen-Dedić.jpgRade Šerbedžija istaknuo je zadovoljstvo sa sva tri projekta, istaknuvši da mu je bilo prekrasno stvarati glazbu sa sjajnim Zapadnim kolodvor bandom te izrazio nadu da će i slušatelji prepoznati kvalitetu i ideju projekata. Ponovio je da su sve pjesme na albumu ‘Vrijeme je, draga, vrijeme je’ izašle iz ‘Dedićeve kabanice’ te da je ostao odani vojnik Arsena Dedića, koji im se prilikom kratkog koncerta, pridružio na sceni. Osim Arsena Dedića, brojni kolege i uzvanici došli su poslušati Šerbedžiju, među kojima su bili Tedi Lušetić, Ivo Štivičić, Duško Ljuština, Kemal Monteno i Ivica Propadalo, sin Danilo Šerbedžija i mnogi drugi. Tijekom izvedbe aktualnog singla ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’, Rade je napomenuo: ‘Ovom pjesmom Johnny Štulić je otvorio predstavu Hrvatski slavuj Borislava Vujčića koju sam režirao u Gavelli 1989. godine’.

Sva tri albuma u izdanju Croatia Recordsa su u prodaji, a karakterističan vokal, osebujna interpretacija i boemska karizmatičnost koju Rade prenosi u svojim pjesmama, izvanredan band koji glazbeno upotpunjuje Radine vokalne stilizacije i glazbeni velikani kao gosti, zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

C. R. /Foto: FAMA

Pročitajte još: Tri izdanja Šerbedžije i Zapadnog kolodvora , Rade Šerbedžija: Vrijeme je, draga, vrijeme je , Rade Šerbedžija: Trosatni koncert s gostima , Rade Šerbedžija: Imam pjesmu za tebe

Tagged: , , , , , , , , ,