Wine & Design: Roséi i nakit Violete Beljić Kušić

U zanimljivom multifunkcionalnom prostoru Avant Gardena u zagrebačkoj Hondlovoj ulici 2, održano je 3. izdanje malog ali zanimljivog projekta Wine & Design iza kojeg stoji novinarka i urednica, spisateljica i osnivačica Pink Day festivala, Sanja Muzaferija.U Wine & Designu sudjeluju uvijek novi suradnici i sudionici, a uključuje grafički i produkt dizajn, arhitekturu, modu, nakit. Održava se povremeno a uvijek je, naravno, u sve uključeno fino vino.

Ovog puta su se u Wine & Designu pred mnoštvom gostiju, članicama udruge WOW i drugim ženskim društvima te medijima spojili arhitektura, nakit i vino uz predstavljanje novog dizajnerskog branda – V&VI art lab autorice Violete Beljić Kušić.

Wine & Design je tako javnosti prvi puta ekskluzivno predstavio V&VI art lab i na licu mjesta provjerio postoje li limiti u korištenju materijala za nakit. Arhitektica po zvanju, umjetnica po vokaciji i WOW simpatizerka Violeta Beljić Kušić smatra da je u modi nerijetko prisutna uniformiranost i bezizražajnosti te da su nužni pomaci u osobnost, individualizam te avangardu da moderno ne bi bilo – pomodno. Svoj stav i koncepciju dokazuje atraktivnim i posebnim nakitom. U smionim kombinacijama, uz mnogo dorade, turpijanja i četkanja stvorene su kreativne i inovativne forme V&VI art laba, koje i najjednostavniji odjevni predmet čine atraktivnim i posebnim.

Violeta Beljić Kušić i Sanja Muzaferija

Vinski gosti, tj. domaćini bili su Belje (Rosé sa specijalnom za ovu priliku dizajniranom etiketom) i Boškinac (Rosé od 100 % merlota) istoimene boutique vinarije s otoka Paga.

Sanja Muzaferija novinarka je s backgroundom u kazališnom, filmskom, modnom, dizajnerskom i lifestyle novinarstvu. Dizajnom se bavila kroz razne medije (najviše na portalu Domosfera) a pozabavila se njime i u svojem bestselleru ‘Sretni stanovi: Stil, stav i 20 priča o ljudima i prostoru’ (Profil, 2004). Modom se bavila u redakcijama Cosmopolitan (zamjenica glavne urednice; kreativna direktorica), Playboy (urednica mode i ljepote) i Gala Style (glavna urednica). I danas je aktivna u medijima (Story Book, Gloria Glam, Lider i Lider Trend, Total Croatia News, Sensa…). Već osam godina na čelu je uspješne vinske udruge WOW, pa je spoj dizajna kojim se na različite načine bavila tijekom karijere i vina bio neminovan i logičan. Prvo izdanje Wine & Design projekta ostvareno je s uspješnom poslovnom ženom i fajnšmekericom Anom Ivančić, koja je otvaranjem dizajnerskog dućana Garderoba u zagrebačkoj Martićevoj ulici te bliskim odnosom s vinom i znanjem o njemu bila logičan prvi izbor za suradnicu. A Vina Tomac, savršeno dizajnirana unutar boce, ali i etiketom bila su neizbježan izbor za predstavljanje ovog ‘work in progress’ projekta. Drugo izdanje bilo je u suradnji s hrvatskom modnom platformom Klodier, a nametnulo se i kroz vinski i modni princip. Klodier je jedinstvena modna e-commerce platforma koja na jednom mjestu okuplja fizičke butike, modne ateljee i izložbene prostore ponajprije domaćih dizajnera. Riječ je, dakle, i ovdje o okupljanju, kao što je to već stalno načelo WOW-a koje okuplja i spaja žene na vinskoj sceni. Autorica projekta i vlasnica koncepta Klodier je Vera Korak, kći poznatog vinara Velimira Koraka, pa se ovdje igra moda-design-vino uistinu preklapaju na više načina.

Violeta Beljić Kušić poznata je kao novinska kolumnistica i arhitektica čiji su originalni i kreativni interijeri učestalo publicirani u časopisima, a možete se s njima susresti i u vrhunskim hotelima, kao npr. hotelu Dubrovnik na glavnom zagrebačkom trgu. Odnedavno se njezina kreativnost preselila iz domene ograničene stečenom diplomom inženjera arhitekture – u sferu mode, tj. nakita.

P. R. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,