Ženska priča: Milić, Rupčić i Šimleša o putovanjima

Novo izdanje talk-showa ‘Ženska priča’ na temu ‘Strast za putovanjima’ održano je u zagrebačkom klubu Sax!, a voditeljica Marijana Perinić ugostila je Gorana Milića, Hrvoja Rupčića i Brunu Šimlešu.

Bila je to večer puna humora, smijeha i zabave na kojoj su gostovali strastveni zaljubljenici u putovanja. Tri muškarca na sceni i 100 žena u publici doveli su atmosferu do usijanja, pričajući o zgodama i nezgodama s brojnih putovanja.

Goran Milić, instritucija hrvatskog novinarstva, u svom je prepoznatljivom stilu uspoređivao ekonomske, političke, ali i sociološke zanimljivosti između pojedinih naroda, uvijek se vraćajući na hrvatske specifičnosti, i ne dajući nijednom narodu za pravo da ih se proglasi boljima od ostalih. Bilo je zadovoljstvo slušati anegdote koje je doživio posjetivši preko 70 zemalja, a čije se televizijske putopisne emisije i dalje smatraju najgledanijima na ovim prostorima. Otvorenost, pristupačnost i ljubav prema ljudima, karakteristike su koje Milića svrstavaju među najzanimljive pripovjedače koji od sugovornika zna izvući ono najbolje.

Sociolog i pisac Bruno Šimleša u akciji ‘Milijun koraka po krovu Hrvatske’ u dvije etape je hodao preko 1100 kilometara od Rta Kamenjak do Privlake, prikupivši preko 75.000 eura za psihološku pomoć korisnicama udruge Sve za nju. Osim tog hvalevrijednog projekta, Bruno je strastveni zaljubljenik u prirodu zbog čega je sudjelovao i na Continental Divade Trailu, naizazovnijoj stazi na svijetu, gdje se usred ljeta borio s hladnoćom, skrivao od divljih životinja te visio sa stijene, jedva izvukavši živu glavu. No to ga nije spriječilo da organizira novi planinarski pothvat, a sa suprugom Majom sprema se na Dolomite.

Bilo je zanimljivo slušati i poznatog glazbenika, bubnjara sastava Cubismo Hrvoja Rupčića koji je svoj prvi putopis ‘Himalajski dnevnik’ napisao nakon što je sa skupinom Vlaji na Himalaji osvojio vrh Mera Peak od 6476 m, da bi potom sa suprugom Ivanom otišao na zaručničko putovanje motorom po Iranu, što je urodilo knjigom ‘U zemlji plemenitih ljudi’ koja ruši sve rekorde čitanosti pa je tako prevedena i na perzijski jezik. Hrvoje je otkrio tajnu kako se uspješno spakirati za putovanje motorom, naglašivši kako nikada ne bi mogao živjeti u velikom gradu te da je pustinja njegova velika ljubav.

Radi li se o ljubavi, životnom pozivu, nemiru ili ovisnosti o nepoznatom, sasvim je svejedno kada čujete s koliko strasti gosti pričaju o prirodnim ljepotama, različitostima i sličnostima između naroda, hrani, piću, običajima, zbog čega su odabrani gosti i ovog mjeseca bili pravi pogodak na zadanu temu.

Sav prihod od ulaznica doniran je udruzi za borbu protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

A.V. / Foto: Marina Ribar


Ženska priča: Kad nam muškarci kuhaju


Tagged: , , , , , , , ,