Zvonko Maković gost tribine Branimira Pofuka

U srijedu 26. ožujka, s početkom u 19 sati, na tribini ‘Večernji intervju Branimira Pofuka’ gostovat će povjesničar umjetnosti, esejist i pjesnik Zvonko Maković.
Branimir Pofuk i Zvonko Maković
Zvonko Maković idealna je osoba za razgovor o odnosu i ukusu političara, osobito hrvatskih, prema umjetnosti, tako da će ta tema biti okosnica ovog ‘Večernjeg intervjua’.

Kao jedna od najistaknutijih ličnosti u području umjetnosti, Maković je organizator i pokretač brojnih izložbi, a do mirovine 2012. bio je redoviti profesor na Odsjeku za povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Maković je i nagrađivani pjesnik – za svoju prvu objavljenu knjigu pjesama osvojio je nagradu Fonda A. B. Šimić. Objavio je desetak knjiga pjesama, a 2001. dobio je najveću nacionalnu nagradu za poeziju Goranov vijenac za cjelokupni pjesnički rad.

Osim stručnih i znanstvenih radova s područja povijesti umjetnosti, pisao godinama u novinama kolumnističke tekstove, a dio njih sakupio u dvije knjige – ‘Izvješća o stanju’ i ‘Pisma Bertoltu Brechtu’.

‘Večernji intervju Branimira Pofuka’ otvoren je za sve zainteresirane. Pridružite se tribini u knjižarsko-galerijskom centru VBZ Fadil Hadžić u Zagrebu, Ilica 13.

VBZ

Pročitajte još: Vlado Štefančić gost Branimira Pofuka , Pofuk ugošćuje svećenika Goluba , Pofuk ugošćuje Dragu Pilsela, Pofuk ugošćuje maestra Kranjčevića

Tagged: , , , , , , , , , , ,