2Cellos: Povratak klasičnim korijenima

Povodom drugog koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 10. lipnja, 2Cellos su kratki boravak u Zagrebu iskoristili za druženje s hrvatskim medijima.
2Cellos(foto Tugomir Hrabrić)Raspoloženi i nasmijani u društvu Dražena Siriščevića, ravnatelja dvorane Lisinski, osvrnuli su se na američku rasprodanu turneju, povratak klasičnim korijenima te naravno na krcati koncertni rapored koji slijedi. Na terasu Lisinskog stigli su direktno nakon leta iz Amerike gdje su, među ostalim, imali prilike nastupiti na svečanosti Black Tie Gala u Ford Theatre, Washington DC i upoznati se s Boyz II Men.

Slavni virtuozi Luka Šulić i Stjepan Hauser predstavit će se 9. i 10. lipnja na koncertima kroz repertoar klasične glazbe i to uz pratnju Zagrebačkih solista. Na jedinstvenim glazbenim večerima pokazat će kako zvuče violončela ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Vivaldija, Bacha, Rachmaninova, Morriconea, Zimmera…

Budući da zbog svjetske turneje nemaju često priliku svirati klasiku, odlučili su oba koncerta snimiti u vlastitoj produkciji te taj video materijal s vremenom objaviti kako bi u raritetnim koncertima mogli uživati i oni koji neće imati priliku biti u dvorani. Naime, koncert 9. lipnja rasprodan je još prošloga tjedna, a zbog ogromnog interesa dodan je i drugi koncert 10. lipnja.

Unatoč fantastičnim obradama svjetskih pop/rock hitova, Luka i Stjepan se uvijek rado vraćaju klasičnoj glazbi kojoj su u potpunosti bili posvećeni još od ranog djetinstva pa su se korijenima vratili i na aktualnom albumu ‘Celloverse’ (Portrait/Menart) objavili  autorsku pjesmu ‘Celloverse’. Do sada su objavili tri uspješna albuma: ‘2Cellos Luka Sulic & Stjepan Hauser’ , ‘In2ition’ , ‘Celloverse’ te DVD ‘Live At Arena Zagreb’ (Sony Masterworks/Menart)

M. R. / Foto: Tugomir Hrabrić


2CELLOS They Don´t Care About Us 2Cellos: They Don’t Care About Us
Tagged: , , , , , , , , ,