30. Art Caffe: Gost gitarist Petrit Çeku

Petrit Çeku, jedan od trenutno najtraženijih gitarista u svijetu, albanskih korijena, s hrvatskom adresom, gostuje kod Borisa Homovca.Emisiju možete pogledati na službenom YouTube kanalu Art Caffe ili na partnerskim televizijama: Z1 TV (četvrtak, 10. lipnja u 18.30 i 23 sata u subotu, 12. lipnja) te na: Jadran TV, RTV HB, Trend TV, Šibenik TV, SBTV, Vinkovačka Plava TV, Prigorska TV)

Petritova uspješna priča počinje u rodnom Prizrenu (Kosovo), a nakon studija na zagrebačkoj Akademiji svijet postaje njegovom pozornicom. Otkriva kako, baš poput junaka u istoimenom Golikovu filmu, ima dvije mame i dva tate, iz prizrenske i zagrebačke obitelji. Priznaje kako obožava kolače u rodnom gradu i gaji od djetinjstva veliku strast prema automobilima.

Također otkriva tajne svojih priprema za turneje, zašto se ponosi velikim samostalnim koncertom u Lisinskom i ima li prijatelja među glazbenicima. Priča o čestim suradnjama na koncertima s čelističkom zvijezdom Stjepanom Hauserom, koliki je interes među novim generacijama za učenje sviranja gitare, koliko je instrumenata promijenio do sada i jesu li gitaristi, baš poput žena, tašti na izgled i njegu noktiju.

N. M.


Tagged: , , , , , , ,