Ana Rucner: Habanera iz opere Carmen

Prekrasna skladba ‘Habanera’ iz Bizetove opere ‘Carmen’ glazbena je kulisa novog spota snimljenog u suradnji Ane Rucner i Turističke zajednice Novigrada.

Kroz opuštenu šetnju, tri mlade djevojke upoznaju nas s ljepotama i znamenitostima ovog piktoresknog istarskog gradića čiji je slogan ‘Novigrad – mjesto za sva osjetila’. Sama ideja spota je predstaviti Novigrad kroz spontani susret triju djevojaka putem web aplikacije foursquare. One kreću u gradsku avanturu i otkrivaju grad i njegove ljepote. Posebno je atraktivan zadnji kadar s pogledom na starogradske zidine i zalazak sunca po kojem je Novigrad poznat.

Spot je sniman na atraktivnim gradskim lokacijama kao što su Veliki trg, Novigradski zvonik (s pogledom na novigradski arhipelag), park Novigradske biskupije i Crkva sv. Pelagija i sv. Maksima, Gradska lođa (jedina u Istri na moru), muzej Lapidarium, gradska lučica Mandrač te marina Nautica. Tu su i prepoznatljive starogradske zidina iz 13. stoljeća, a kroz gastronomske kadrove lokalne kuhinje predstavljena su i tradicionalna jela karakteristična za taj kraj, koja se spravljaju u novigradskim restoranima.

Ideja za realizaciju spota nastala je sasvim slučajno nakon jednog koncerta Ane Rucner. Naime, pokazala se potreba za predstavljanjem Novigrada kao modernog turističkog mjesta u kojem se može opustiti i uživati u vrlo ukusnoj hrani, moru, prekrasnoj prirodi i drevnim kulturnim znamenitostima.

Budući da je Ana Rucner do sada već više puta nagrađivana kao autorica turističkih spotova koje često prikazuje na svojim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu, ova je suradnja bila logičan nastavak.

H. K.


Ana Rucner-300 godina Sinjske alke
Ana Rucner: Spot za 300 godina Sinjske alke


Tagged: , , , , , , , , ,