Besplatni krumpiri: Cubismo i Jazz orkestar HRT-a

U jeku afere ‘Krumpiri’ koji potresa domaću glazbenu i društvenu scenu posljednjih dana, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a odlučili su počastiti svoje obožavatelje besplatnim ‘Krumpirima’, odnosno besplatnim preuzimanjem njihova novog singla s albuma ‘Tumbao’.

Cubismov glazbeni odgovor na ovu temu pojasnio je Hrvoje Rupčić: ‘Cubismo se pjesmom pod nazivom Krumpira odlučio pridružiti sve popularnijem svjetskom valu neoamaterizma gdje se svi bave onime što ne znaju raditi. Pjevači i glumci postaju političari, voditelji i sportaši postaju kuhari, dizajneri i plesači pjevaju, ali nitko osim poljoprivrednika da se konačno uhvati i krumpira.

Prateći modu i trendove u stopu, dapače kreirajući ih, Cubismo je zajedno s Jazz orkestrom HRT-a snimio ovu pjesmu nedugo prije same afere Krumpiri te u njoj proročanski predstavljamo sebe kao prodavače krumpira.

U potpunosti poštujući duh neoamaterizma hrvatski članovi Cubisma su oduvijek pisali svoje pjesme na španjolskom jeziku, a sada smo konačno dočekali da naš kubanski član Mario Penton Hernandez zajedno s svojom suprugom Jelenom Galić napiše pjesmu na hrvatskom jeziku koji, naravno, njemu nije materinji. Tako je Cubismo od jednog Kubanca konačno dobio svoju prvu autorsku skladbu na hrvatskom jeziku. Pa gospodo, što čekamo? Navalimo na te krumpire, neće se sami pobrati.’

Linkovi za besplatno preuzimanje pjesme:
Cubismo & Jazz Orkestar HRT-a – Krumpira.mp3 9.1 MB
https://mega.nz/file/u5V22Q7Q#TTxSF62-WaUmwkGnOG041qXMIAzFSi5-khaNYTzckp8
Cubismo & Jazz Orkestar HRT-a – Krumpira.wav 38.4 MB
https://mega.nz/file/S1ESRSqZ#_ShcPl1Sa2aSe_Afg1y-rm7AR4w2r338oJBPItpJyyc


Tagged: , , , , , , , , , , ,