Četvrti Wine & Music Zagreb

Na press konferenciji u organizaciji G.E.T. Reporta, u The Pizza Houseu, najavljeno je proljetno izdanje Wine & Music, manifestacije na kojoj će se zagrebačkoj publici predstaviti međimurski vinari te najaviti ovogodišnje Urbanovo. Popularna Wine & Music kušanja vina nastavljaju niz proljetnim izdanjem. U organizaciji tvrtke Eno expert ove će subote, 22. travnja, na terasi caffe bara Petit u Petrićevom prolazu (uz Ilički neboder), međimurski vinari predstaviti svoja vina i najaviti festival Pušipela – Urbanovo.

Publici središnje Hrvatske i Zagreba, najvećeg hrvatskog grada i iznimno dinamičnog vinskog tržišta s mnoštvom vinoljubaca te njihovim gostima, svoja će vina i vinarije predstaviti: Kerman, Štampar, Dvanajščak – Kozol, Preiner, Cmrečnjak, Kocijan, Horvat, Kojter i Agromeđimurje.

Ovaj put vina izlagača gosti mogu kušati uz delicije OPG-a Perhoč, koji ima farmu jelena i muflona, a na kušanje će ponuditi salamu od divljači, pikantnu te classic, dimljeni pršut od jelena i pikantne kobasice.

Uz uživanje u međimurskim vinima, finim delicijama i nadahnutom muziciranju dueta Small Change (koji čine vrsni glazbenici, pjevačica Ana Lovrenčić i gitarist Eduard Jimmy Matešić), posjetitelji Wine & Music manifestacije imat će priliku upoznati vinare i dobiti odgovore na svoja pitanja.

‘Izuzetno smo zadovoljni što imamo priliku predstaviti Urbanovo zagrebačkoj publici, jer je Zagreb naše veliko tržište i bilo bi nam drago kad bi Zagrepčani posjetili Urbanovo – kako festival Pušipela, tako i Dane otvorenih podruma i druge dijelove programa’, rekao je David Štampar, predsjednik Društva međimurskih vinara i vinogradara Hortus Croatiae. Program Urbanovog i druge informacije o festivalu mogu se naći na www.urbanovo.hr

Wine & Music Zagreb s temom ‘Urbanovo’ održat će u subotu, 22. travnja, od 19 do 22 sata u Petrićevom prolazu. Cijena ulaznice od 100 kn uključuje Wine&Music čašu i degustacije.

‘Ne propustite ovaj vinsko-glazbeni događaj i zabavite se s nama’, poručuju organizatori.

Više o organizatoru: Tvrtka Eno expert, čiji tim čine Miodrag Hruškar, Krešimir Hren i Jelena Puh Miloš, a sada je predstavljena nova suradnica, također agronom, Valentina Tuščić, bavi se vinarskim konzaltingom i edukacijom, a prije tri godine pokrenuli su Eno Expert Akademiju, podijeljenu na Školu za vinoljupce i Specijalizirane programe. Među publikom, najpopularniji je tečaj naziva VinoLjubac, nakon kojeg je polaznicima na raspolaganju nekoliko tečajeva koji su nadogradnja osnovnom tečaju. Više informacija možete naći na www.enoexpert.hr

G. R. / Foto: Silvija Munda


Pizza i vino: Zašto ne?

Adventski zagrebački Wine & Music

Vina i jela uz maslinova ulja Salvela

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,