Đelo Hadžiselimović u novom projektu DokuTV

U ponedjeljak, 2. listopada, na kablovskim se mrežama počinje emitirati novi dokumentarni kanal – DokuTV.

To je prvi takav kanal u vlasništvu jedne hrvatske tvrtke te je cjelokupan program odabrala ‘živuća legenda’ kada je riječ o dokumentarnim filmovima – Đelo Hadžiselimović. DokuTV u prvom će mjesecu emitiranja moći gledati korisnici B.neta i Vipneta, i to u osnovnom paketu te evotv-a, u buketu dokumentaraca i HD buketu.

Đelo Hadžiselimović nije mirovao nakon odlaska u mirovinu te je svoje dokumentarističko televizijsko znanje udružio s hrvatskom tvrtkom Discovery film. Tvrtka je poznata po distribuciji izvrsnih nagrađivanih filmova iz cijeloga svijeta, a ujedno je i organizator Vukovar Film festivala te vlasnik kablovskog filmskog kanala KinoTV. Program DokuTV-a prikazivat će se 24 sata dnevno i obilovat će raznovrsnim dokumentarcima koje je odabrao Đelo Hadžiselimović.

Tematski, program će sadržavati putopise, obrađivat će teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, a bavit će se i avanturama, lifestyleom, slavnim osobama, aktualnim događanjima, itd. Uz to, bit će to kanal koji će prikazivati premijerne dokumentarce, čiji je sadržaj dijelom sinkroniziran, namijenjen svima onima koji žele znati više, kao i svim zaljubljenicima u taj sve popularniji žanr sedme umjetnosti.

Budući da je Discovery film poznati distributer i dugometražnih dokumentarnih filmova, tako će svake subote i nedjelje u 20 sati biti prikazivani recentni, cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok raspon tema. Primjerice, u listopadu će biti prikazana dva filma s modnom tematikom ‘Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu’ i ‘Prvi ponedjeljak u svibnju’, nogometni ‘Barcelona: San o nogometnom savršenstvu’, kulinarski ‘Noma – najbolji restoran na svijetu’, politička komedija Michaela Moorea ‘Gdje je sljedeća invazija’ i drugi.

Od ponedjeljka, 2. listopada, više nam neće trebati nekoliko dokumentarnih kanala koji su se specijalizirali za određenu tematiku jer sve ono što vrijedi Đelo Hadžiselimović sabrao je na jedno mjesto – DokuTV.

I. C.


Iz ništavila – pobjednik 11. Vukovar film festivala


Poruka u boci: Film po krimi trilogiji Jussija Adler Olsena

Tagged: , , , , , , , , , ,